Ajoksander Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Jak w temacie powiedzcie mi koledzy jak to się robi pozdro aLEX <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Sciągasz koło, zacisk, tarcze lub beden, kluczem nasadowym 32 lub 36 odkrecasz srube, wcciągasz łożysko i zakładasz nowe!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajoksander Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ale najpierw pół os tez ściagam no nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biniu Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 najpierw odkręcasz półoś (podwieszasz do sprężyny aby nie zwisała), później wyciągasz zabezpieczenie nakrętki nr 36 i odkręcasz ją, dopiero teraz możesz ściągnąć koło, zacisk hamulca (też podwieszasz na sprężynie), tarczę. Ściągaczem usuwasz mocowanie półosi, następnie wybijasz piastę starając się aby łożysko się nie rozsypało i nie niszcząc czujnika abs młotkiem, odbezpieczasz segera na obwodzie łożyska w wachaczu i wyciągasz łożysko. Kulawe dojście ale mi udało się pozmieniać łożyska na podjęździe pod domem. P.S. kupiłem łożyska rouville(110zł/szt a w pudełkach były FAG(170zł/szt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin E34 525i Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Z tym ściąganiem łożyska to bym oddał to komuś kto ma praskę hydrauliczną. Młotkiem to można więcej uszkodzić niż naprawić. Praską łożysko schodzi błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi