Xaime91 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Zauwazylem ze dość nierowno siedzi mi tyl a tak konkretnie to prawa strona na tyle jest około 2-3 cm nizsza niz lewa. Wykluczajac ze sa rozne sprezyny (dalem ciala ze nie sprawdzilem przy okazji) to co moglo by być ewentualnym winowajcą az takiej roznicy ?? TAPNIĘTE Z MOJEGO GALAXY NOTE 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Ja w e39 touring fl też mam PT niżej ok 1,5-2cm niż LT - sprężyny mają 1rok mt technic od marley a. W e36 touring co dudek teraz ma też tak było- dałem podkładkę dumową 1 cm na trzpień trzymający sprężyny w pionie i było jak ta lala. Maniek M3 w e46 coupe też ma ta samą sytuacje. Widać to wada fabryczna powstająca w czasie użytkowania. Jak masz gwint to klucz i cheja jak sprężynyny to już siła wyższa Edytowane 12 Października 2016 przez cziko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Mi sie tak stało ale nie w bmw tylko w oplu. Z tyłu pękła mo sprezyna. Kupilem tylko 1 uzywana i zalozylem. W srodku nie czuc bylo, ze krzywo tyl stoi. Ale jak patrzyles na auto z zewnątrz to byla przechylona w strone nie wymienianej sprezyny i to bardzo bylo widac. Moze komus pękła i ktos wsadzil uzywke i dlatego tak jestWysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 W e39 wszystko nowe mam. W e36 jak dobrze pamiętam eibach 2 letni był jak z D przywiozłem. Maniek M3 też oryginał. Teraz wielkie/ ciężkie d***y niech siadają za tobą to się może wyrówna. Ja za kołem różnicy nie czuję a na zewnątrz to uwagi nie zwracam jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Sprężyny U mnie, mimo że gwint jest ustawiony równo co do milimetra, to jedna strona siedzi pół centa niżej przez to, że siedzą tam dwie cięższe ode mnie osoby zwykle. Sprężyna siada i jest klops, trzeba kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 U mnie siedza vogtlandy jeszcze od niemca prawdopodobnie i prawdopodobnie jest 50/30 bo jak patrzylem jakie maja dostepne obnizenia to nic bardziej pasujacego nie znalazlem a po nr wielki h... Hmm generalnie tez nie zwracam zbytnio uwagi ale jak juz zauwaze i zwroce uwage to ta myśl zasmieca mi glowe. Bez sensu by bylo kupic dwie noje sprezyny jakie kolwiek i mialo by się okazac ze dalej siedzi nierowno. Moze gwint i wyrownanie ?? Po prostu ustawienie rowno auta a nie ustawienie rowno gwintu. Nie wpłynie to jakoś dziwie na uzytkowanie/prowadzenie samochodu ??TAPNIĘTE Z MOJEGO GALAXY NOTE 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Ja w E30 i E46 z tym wałczyłem. Niestety jedynym rozwiązaniem okazało sie kupienie dwóch nowych sprężyn. Sprawdź czy nie strzelił kawałek zwoju na springu. W e46 odpadł mi kawałek długości 2 cm na końcu zwoju i już auto stało nierówno. Wyczaiłem to na podnośniku bo z poziomu ziemi nie było tego widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Jak bedzie okazja to zerkne hmm TAPNIĘTE Z MOJEGO GALAXY NOTE 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotr Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Jeśli masz R6 to z tyłu po prawej stronie jest akumulator, więc może on bardziej dociska wysłużoną sprężynę Edytowane 21 Października 2016 przez Lotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 22 minuty temu, Lotr napisał: Jeśli masz R6 to z tyłu po prawej stronie jest akumulator, więc może on bardziej dociska wysłużoną sprężynę To chyba musilby byc od kombajnu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 To chyba musilby byc od kombajnu To samo pomyslalem hehTAPNIĘTE Z MOJEGO GALAXY NOTE 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 A ja mam w miarę nowe sprezynki- 2 lata i też siedzi PT ok 1,5 cm. Walczyłem oglądałem sprawdzałem i wszystko dobrze jest więc podkładka gumowa pod sprężyne lub guma w zwój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
330d turing blue Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Koledzy moja e46 330d routing też siedzi na TP sprężyny nowe i dalej to samo ale mam taką myśl wszyscy sprawdzają sprężynę jacyś nie poważni mówią o amorkach a ja mam jakieś przeczucie co do drążka stabilizatora bo jak wymieniłem klocki jakiś miesiąc temu to się to stało a po tym później wymieniłem sprężyny bo draznilo mnie to i nadal drażni czy ktoś już próbował z tym drazkiem stabilizatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł2137 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 A propos drążka stabilizatora, bede spasowywał nowy drążek, razem z gumami i łącznikami stabilizatora, zobaczymy czy to coś da bede pisał na bierząco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi