Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Jak w temacie. Auto mam ponad pol roku albo cos kolo tego i dopiero 2 raz mi sie to zdarzylo i to przy ostatnich upalach.. Raz jak lecialem do wroclawia z bielan i tam nie raz robi sie korek i trzeba hamowac ostro z wysokiej predkosci i wtedy mi sie zapalily lampki wnetrza i pozniej co chamowanie.. i wczoraj jak odstawialem auto na parking, to samo tylko ze przy minimalnym hamowaniu sie apalaly... co to moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Wyłącz sobie oświetlenie wnętrza :lol: A tak serio to masz zwarcie, sprawdź więc bezpiecznik nr 33 i kable w bagażniku (lewa strona - kierowcy). Ja miałem styraną izolację na dwóch kabelkach (od zginania kabla przy otwieraniu i zamykaniu klapy bagażnika) i świrował mi panel klimy i OBC. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 sprawdze i powiem, ale cos czuje ze to jakis czujnik.. np. ten co odpowiada za swiatlo po wypadku czy cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 a może ten mechaniczny włącznik i wyłącznik świateł wnetrza przy drzwiach(montowany chyba w tej plastikowej obudowie zamka na słupku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 a może ten mechaniczny włącznik i wyłącznik świateł wnetrza przy drzwiach(montowany chyba w tej plastikowej obudowie zamka na słupku) No tam raczej nie bo mam coupe i wtedy jak on sie popsol raz to szyba skakala gora dol bo w coupe przy otwarciu opada zeby uszczelki nie wyrwac, wiec raczej to odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bohun Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Od wczoraj mam dokladnie ten sam problem,a le nie tylko przy hamowaniu, ale i przy wiekszych dziurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 z doswiadczenia wiem ze moga to byc czujniki od oswietlenia montowane w uchwycie zamka drzwi na slupku srodkowym...(taki maly guzik czarny ) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bohun Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Prawdopodobnie u mnie tak jest, jak mocniej sie o drzwi opre to tez sie swiatlo zapala. Jutro to rozbiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 za duzo to z tym nie zrobisz po prostu czujnik ktory obciera podczas zamykania drzwi jest wytarty (ta plastikowa zapadka ) i jedyna opcja jest jej wymiana badz tez nadspawanie jej lub w jakis inny sposob wypelnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bohun Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 aha no wlasnie nie przygladalem sie temu i nie wiem na jakiej zasadzie to dziala, tymczasowo po prostu to rozlacze :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 wydaje mi sie ze jak to rozlaczysz to moze nie dzialac ci centralny zamek...opcja jest taka abys nakleil kawalek tasmy izolacyjnej aby zmniejszycz zmeczenie materialu(wytarcie tej zapadki) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ja tez widze ze to juz czujnik bo ostatnio zamknolem drzwi i szyba nie podskoczyla do uszczelki... oparlem sie o drzwi i zadzialala.... wiec juz sie wytarl dzindzel.. 60zl w aso i po problemie.. juz z jednej strony to przerabialem ;] tylko tam to sie zrypal bo szyba sama skakala gora dol jak opetana i alarm wlaczala tu jeszcze tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 mam podobny przypadek tylko ze wpadlem w lekka dziure ( powaznie ) przy predkosci kolo 50 km/h i teraz nie gasnie przy wlaczonym przycisku na "srodku " nie gasnie poprostu... Narazie ja wylaczylem i jutro sprawdze bezpiecznik i sprobuje zlokalizowac cos, sprawdze kable i powiem czy pomoglo. A u was jak chlopaki ? sprawdziliscie cos ? pomoglo ? POZDRAWIAM <bmw_3> 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 ja mam tak samo jak ostro skręce :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 ciekawe czemu sa az tak rozne przypadki. To hamowanie ,skrecanie kolami jakies dziury... a tak ladnie sie zapalalo jak sie otwieralo drzwi, Samochod wita chyba w ten sposob wlasciciela i tak ladnie oswietla mu wejscie POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 dlatego ze rama auta sie zawsze w jakims stopniu nagina i zalezy jak bardzo nasze czujniki sa starte , czasami sa na pograniczu jywotnisci i wystarczy hamowanie i juz rama auta sie lekko poddaje i czujnik przestaje stykac i sie zapala na chwile, to samo przy dziurach czy skrecaniu najwyrazniej.. Jak sie zapalilo i nie gasnie to pierwsze co sprawdzaj to czujnik drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 hehe juz samo sie naprawilo poszedlem po nocy i bylo gicio sam wymienilem wczesniej bezpiecznik ale byl dobry wiec to napewno nic nie pomoglo- samo od siebie :lol: POZDRO i waz rowniez zycze takich samych napraw :mrgreen: CHyba czujnik sam wrucil na swoje miejsce <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 hehe juz samo sie naprawilo poszedlem po nocy i bylo gicio sam wymienilem wczesniej bezpiecznik ale byl dobry wiec to napewno nic nie pomoglo- samo od siebie :lol: POZDRO i waz rowniez zycze takich samych napraw :mrgreen: CHyba czujnik sam wrucil na swoje miejsce <bmw_3> He he... nie wiem z czego sie cieszysz. bo to Ci wroci bankowo predzej czy pozniej... mi raz sie zaswiecilo 3mc temu a teraz juz co chwila.. najczesciej jak szyba jest otwarta bo drzwi sa wtedy luzniesze tak jak by... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 popsuje sie , naprawi , popsuje i wkoncu sie do tego zabiore <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi