Gregu82 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Witam, zacząłem się rozglądać za felgami, wybór padł na 18 cali. I tutaj prosił bym o pomoc, ponoć do e46 najlepiej et dobierać powyżej 40, z tym, że chciał bym takie felgi, które założę bez dystansów a felga zrówna się z nadkolem. Jakich parametrów felg zatem powinienem szukać ?? Czy ET na poziomie 30-35 + 8,5j przód 9j tył dadzą pożądane efekty ?? Z góry dzięki pomoc w tej sprawie, pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Będzie ok z parametrami które wymieniles, z tym, że opona na tyle max 235 bo szersza będzie ocierac, tak było w moim przypadku. Chciałem podac Ci moje et felg ale na śmierć zapomniałem, nawet na allegro sie logowalem i nie ma tej aukcji juz, a nie chce mi się odkrecac kół w garażu Wydaje mi sie, że mam et40, także przy Twoich wymienionych parametrach musiałbyś robić naciag. Edytowane 6 Października 2016 przez Francuz Edytowano ponieważ edytowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejvv Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Ja w swojej miałem 4x8,5J et 27 i do zrównania się felgi z nadkolem jeszcze troszkę brakowało - z tym, że na glebie. A Ty Francuz pewnie masz 8J(ET38) + 9J(ET42). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Możesz mieć rację :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Ja miałem 19" z X5 w e46 sedan bez dystansow były i opona 265 30 19 w galerii są foto- chiccoo Chyba 10J a przód 8,5J Równo z błotnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Miałem u siebie styling 135, tył miał 8,5 cala i et 50 plus 15 mm dystansu czyli wyszło et 35 z oponą 225 i wszystko było ok. Felga 8,5 et 20 z oponą bodajże 235 obcierała. Optymalne jest et 35. Tu masz stronkę, która pokaże Ci różnicę między kołami http://www.willtheyfit.com/#isPage=1Zawsze możesz kupić coś z wysokim et i dopasować to dystansem, latałem z dystansem w sezonie letnim i zimowym i nie było najmniejszych problemów, sporo osób na forum lata z dystansami i nic się nie dzieje. Przodem nie ma się co martwić, u mnie siedzi felga 8,5j z oponą 205/40 i nic się nie dzieje. Ja w swojej miałem 4x8,5J et 27 i do zrównania się felgi z nadkolem jeszcze troszkę brakowało - z tym, że na glebie. A Ty Francuz pewnie masz 8J(ET38) + 9J(ET42). Plus u Ciebie była opona 205/40, z szerszą oponą raczej by się nie udało. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Panowie, a 8x18' guma 225/40 i et27 nie bedzie problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu82 Opublikowano 8 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Wstępnie znalazłem felgi 18cali, et35, a szerokość to 8,5. Opony na nich 235 x 40. Czy one dadzą pożądany efekt i czy ewentualnie nic nie będzie przycierało ?? Dzięki za odpowiedzi już widać, ze idę w dobrym kierunku heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Powinno byc w porzasiu. Jak widziales moje z bliiska to jest na przodzie 8.5 et 34 225/35 i na tyle 9.5 et 38 235/35 bodajze jesli sie nie pomylilem z et. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi