yab Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 W zeszłym roku miałem wycieraczki Alca, zwykłe szkieletowe. Działały ok, ale zaczęły mazać po roku więc wymieniłem. Kupiłem Oximo szkieletowe, ale się rozleciały (odpięło się pióro od stelażu). Kupiłem ponownie Alca szkieletowe. Teraz mam z nimi taki problem, że piszczą niemiłosiernie, aż głowa boli. Zbierają ok, ale i tak się nie da jechać w deszczu bo nie idzie wytrzymać hałasu. Jak mocno pada jest jeszcze w miarę ok, bo mają poślizg, ale lekki deszcz to zazwyczaj jest huk. Poczytałem na necie i to też może być problem z ramionami, ale tych akurat nie ruszałem a w zeszłym roku było ok. Idzie jakoś skontrolować czy ramiona są pod poprawnym kątem czy wymienić wycieraczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Przesmaruj wycieraczki szamponem do włosów, czasem pomaga. Do tego umyj dobrze szybę płynem do mycia naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Obróć o 180st i sprawdź, jak nie pykło to kup nowe, może taka partia się trafila. Alca to parę złotych tylko. Jak ramion nie ruszales to niby jak ma się zmienić ich kąt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 1 godzinę temu, Francuz napisał: Jak ramion nie ruszales to niby jak ma się zmienić ich kąt? Pewnie chodzi o wieloklin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Ja z kolei słyszałem (ale nie wypróbowałem), żeby natrzeć gumy wycieraczek denaturatem. Niby trzeba porządnie zmoczyć szmatkę i tak mocno pocierać, żeby guma się nagrzała. Jednak powtarzam, nie próbowałem więc nie wiem na 100%. Warto spróbować bo efekt "gumki do mazania" jest strasznie irytujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 A ile dawałeś za te wycieraczki, że roku nie wytrzymują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW-MANIAK Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Ja mam coś takiego z Boscha cena 110 zł i jestem zadowolony jak by ktoś chciał to wyśle. Strona zabudowy z przodu Długość 1 [mm] 580 Długość 2 [mm] 500 Nr Użyt. 394 S Pojazd z kierownicą po lewej /prawej stronie dla pojazdu z kierownicą z lewej strony Jednostka ilości Komplet Stylizacja ze spojlerem Albo coś takiego jak ktoś chce 85 zł aero twiny: Strona zabudowy z przodu Długość 1 [mm] 600 Długość 2 [mm] 475 Nr Użyt. AR 607 S Pojazd z kierownicą po lewej /prawej stronie dla pojazdu z kierownicą z lewej strony Jednostka ilości Komplet Informacje Usunąć kabłąk prowadzący aha to e46 akurat inne też załatwie Edytowane 6 Października 2016 przez BMW-MANIAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Kup z Boscha wycieraczki i będziesz miał spokój na długo. Ja u siebie mam w obecnym aucie już drugi rok i żadnych problemów. Może są droższe ale opłaca się zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 A ja dwa razy w roku zmieniam takie po 20zl, na jesień i na wiosne i zawsze bangla TAPNIĘTE Z MOJEGO GALAXY NOTE 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Ale te Aero Twin to juz chyba nie z Boscha? Czy ceny tak spadly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) Boscha, też tyle dawałem ze 3.5 roku temu i do dziś zero problemu, tak że polecam, choć wcześniej miałem przez 4.5roku też zwykle bosch Edytowane 7 Października 2016 przez BASTARS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Googlam Alca wycieraczki i wyskakuje ze to marka Tesco? Czego wiec sie spodziewac? Rok czasu z wycieraczkami za 30pln to i tak dobry wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Ja miałem te aero z boscha banany i po tygodniu zaczęły mazac. Nie wiem czemu.. A ponad 100zl dawalem. Teraz kupie te drozsze szkieletoweWysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Ja kupuje zawsze szkieletowe BOSCHa ze spoilerem. I wydaje ok 100zł raz na 2,5-3 lata. Wycieraczkom marketowym i nie markowym mówię stanowcze nie Szkoda czasu i pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 To nie wiem co wy robicie z tymi wycieraczkami bo ja mam alca z tesco kupione zaraz po kupnie auta i nadal działają tzn nie rozmazują, nie skrzypią i nie przeskakują. Ja bym najpierw porządnie odtłuścił szybę, a nie wydawał miliony na wycieraczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Odtłuścisz, a za chwile podjedziesz na myjnię i polejesz ja woskiem z polimerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 27 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Obrocilem o 180 stopni i jest poprawa. Wciąż trochę piszczą ale już da się w aucie wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Teraz jakies te "ałerodynamiczne" kupilem w brico marche i są w pytke ) TAPNIĘTE Z MOJEGO GALAXY NOTE 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi