starsky Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Może się komuś przyda. Osobiście nie znalazłem nic dobrego na naszych polskich stronach więc: Zdjęcie nie są moje, ja zazwyczaj nie mam czasu ich pstrykać ;). Zaczynamy od wyjęcia radia. Rozbieramy wszystko, tzn rozdzielamy płytkę z elektroniką od obudowy. Wszystko trzyma się na kilku torxach poza "układem mocy", który jest na "wsuwkę". Najlepiej zacząć od usunięcie wsuwki, którą zaznaczyłem poniżej. Wystarczy ją wysunąć np przy pomocy płaskiego śrubokręta. Jak już mamy wszystko rozdzielone to wlutowujemy się kabelkami jak zaznaczono poniżej, dokładnie do górnej strony kondensatorów(tych brązowych elementów). Kanały sa wyprowadzone następująco: FL->FrontLeft->Przód Lewy RL->RearLeft->Tylni Lewy FR->FrontRight->Przedni Prawy RR->RearRight ->Tylni Prawy Kolejna rzecz to wywiercenie otworów w obudowie radia. Jest miękka więc dobre wiertło wchodzi jak w masło. Pamiętajcie o dokładnym usunięciu opiłek U siebie zrobiłem to tak jak tutaj: Warto kupić troszkę lepsze gniazda cinch. Bałem się ze mogą być jakieś zakłócenia od elektroniki i FM/AM ale nic takiego nie ma. Cinche przykręciłem bezpośrednio do obudowy bez izolacji(masa dla sygnału) Najlepiej mieć jakiś cienki grot lutownicy do wlutowania kabelków. Ja użyłem miedzianych kabli przekrój 0.35 albo 0.5. Nie muszą być grube, wręcz lepiej się cienki lutuje i jest mniejsze prawdopodobieństwo zrobienia zwarcia. Wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 A sytuacja z navi dużą jak wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starsky Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) 17 godzin temu, cziko napisał: A sytuacja z navi dużą jak wygląda? Nie rozumiem pytania.Masz na myśli 16:9 czy 4:3 w każdym razie w obu przypadkach powinno byc podobnie. To zalezy od radio-modułu jaki masz w bagażniku po lewej stronie(e39,e38), bo to w nim jest ingerencja. Fotki jak wyżej są identyczne jak w moim radio-module a ja mam navi 16:9. Edytowane 23 Września 2016 przez starsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi