cziko Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Witam. Od pewnego czasu wyskakuje mi znów informacja pod zegarami- CHECK COOLANT LEVEL. Pierwszy raz co się dzieje? Szybko Google i odp jest, a było to w Chorwacji w zeszłego wakacje- temu zew 47C przyczepa na haku 1200kg i góry gdzie nie spojrzę. Wiec odkręcić zbiornik na ciepłym silniku (parking był pod lekkim skosem) mniej wiec ok 100ml szklanki wody wlalem i git jest, aż do ok 1 mies wstecz znów ten komunikat, a płynu dobrze, wskazówka w pionie wentylator dodatkowy się włącza i wyje jak głupi nic się nie grzeje. Czujnik zamontowany w zbiorniku w płynie non stop zamoczony. Przez 1 mies wałem dodatkowo ok 1 szklanki wody- 150ml czyli ok 1/2 szklanki. miarki max min brak na zbiorniku. Plyn troszkę mniej pod tym czarnym dynksem/ dziukbiem w zbiorniku ok 5mm - ciepły silnik. Gdzie szukać przyczyny- czujnik czy nieszczelności w układzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Nie jestem pewien czy to tylko w mojej wersji czy w innych też, ale czy nie powinno być tam w zbiorniczku pływaka z antenką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 10 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 No właśnie brak tego pływaka. Rano poziom płynu spadł ok 1cm- zimny silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 2 godziny temu, cziko napisał: No właśnie brak tego pływaka. Rano poziom płynu spadł ok 1cm- zimny silnik. To chyba nic nie normalnego ze poziom spadl. Plyn pod wplywem temp zwieksza swoja objetosc. Ja stawiam na czujnik lub iego wtyczke, przeciez z plywaka nie odczytuje :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) U mnie tak to wygląda: a na zbiorniczku obok korka jest pokazany prawidłowy poziom płynu. Jeżeli go brakuje a jak piszesz poziom lejesz prawie pod korek to na pewno jest go za dużo i ciśnienie go się pozbywa: Edytowane 11 Września 2016 przez pidey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 18 godzin temu, efendi napisał: To chyba nic nie normalnego ze poziom spadl. Plyn pod wplywem temp zwieksza swoja objetosc. Ja stawiam na czujnik lub iego wtyczke, przeciez z plywaka nie odczytuje :-D O tym ze jest większa objętość to wiem- chodziło mi czy to czujnik który jest od dołu czy może inna opcja. Czujnik non stop jest mokry- zatopiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Pidey dzięki za dokumentację fotograficzną :-) Ja na zbormiku nie mam min max ani pływaka i to mnie poruszyło do szukania info w tym temacie - e39 m57d30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 To masz uszkodzony ten czujnik. Wrzuć na podmianke od kogoś i będziesz miał pewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 12 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Czujnik zamówiony po zamianę dam info co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek73 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Dzięki ciko że dałeś znać co i jak.Teraz już wszyscy wiemy o co chodzi.I jal temu zaradzić.Jesteś po ...uju fest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Spoko @kwiatek73 - koledze @cziko za ostatnim razem przy zaglądaniu pod korek eksplodowała chłodnica i na razie nie ma czym poklikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi