Duzy Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Witam. Dawno mnie tu nie było,tzn nie miałem dawno problemów,dopóki nie kupiłem nowego auta(podobno kiedyś we Wrocławiu sprowadzona z Włoch)pochwale się w odpowiednim dziale Mianowicie: BMW E46 harman kardon + Dynavin. Problem: Ktoś na pałe podpioł dwa tyle głośniki (Subbufery) pod któryś głośnik bo popsuł się wzmacniacz ten mały przy głośnikach(cewka odpadła polutowane ale cos więcej się upaliło) mianowicie zmieniłem głośniki z h/k na sony przód 16cm 45watt tył 6x9 65watt.Mam dziwne wrażenie,że przednie głośniki 16cm grają głośniej niż tylne 6x9.Mało tego wciskając niby GUZIK DSP jest dziwna zmiana głosu tzn tak jakby od tylnej prawej strony gwizdki zaczynały mocniej grać,a podbicia basu brak. POTRZEBUJE POMOCY !!! tzn.jak by Ktoś mógł kopsnąć schemat podłączenia kabli głośnikowych do wzmacniacza głównego (Tego z lewej strony z tyłu w bagażniku) Najlepiej jakby schemat był opisany kolorami kabli,bo jakiś dowcipniś skopał instalacje podłączając subbufery,pod ktorys głośnik i tym samym zastępując ten mały wzmacniacz. Efekt jest taki,że głośniki grają ale wysokim tonem bez basu,tak jak by były zamienione tył z przodem ale i DSP z gwizdkami tez jest pomieszane. Kolejna rzecz Dynavin jak to zaktualizować,wifi nie działa i wogole lipa.. Pomoże ktoś??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 czyli auto miało fabrycznego hk ? czy tylko dołożony? masz koło dsc przycisk załączający wzmacniacz hk? taki głośniczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duzy Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Tak oryginalnie było H/K ten guzik jest wciskam i od prawej tylnej strony słysze rożnice w dzwieku tzn soprany,basu brak .W bagażniku z lewej strony jest wzmacniacz i tam dwie kostki wpięte w jedną ale poucinane kable,źle połączone i niektóre kolory się powtarzają tak jak np. Zółto-czerowony i zółtobrązowy Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez Duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 jutro zrobię możliwie jak naj wyraźniejsze zdjęcie wiązki kabli. chodzi o wiązkę która wchodzi do wzmacniacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duzy Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Tak o tą wiązke dwóch wtyczek (Czarnej i siwej) wchodzącej do jednej czarnej.Dziekuje z góry,może tak po kolejności kabli dojde,a może ktoś dorzuci schemat Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez Duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 na szybko takie cuś znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 na szybko takie cuś znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 jednak to zdjęcie na górze jest lepsze sorki że dopiero teraz ale raczej moja fota nie wniesi nic nowego. bo ta co wkleiłm wcześniej jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duzy Opublikowano 7 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Czesc. No super,że masz też H/K jak byś mogł odpiąć,tą wtyczke i wyciągnąć z niej te dwie chyba szara i czarna(która od czego?)i zrobić zdjecie tak z przektoju wtedy by było widać jak pokoleii idą.Albo ten opis kabli bo tam jest napisane który(kolor) jakie napiecie czy gwizdki 0.75 czy głośniki 6,5 ?da rade ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 dopiero w weekend będę miał możliwość bo na wyjeździe jestem.... postaram się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Wds online, tam są wszystkie schematyWysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi