Piotrek20Tg Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam kupiłem niedawno dla ojca e46 z silnikiem N42B20A i mam w nim pewną usterkę a mianowicie jak odpalę zimny silnik obroty ok1100 po czasie schodzą do ok 700 silnik chodzi w miarę równo ale jak chce ruszyć to nie rusza płynie tylko lekko szarpie jakby nie wiem dziura w obrotach a po chwili już jest ok. Dziś zrobiłem tak odpaliłem auto i jak dostał silnik temperatury dopiero wyjechałem z garażu i jest ok czyli ewidentnie tylko tak się dzieje jak jest zimny silnik.Dodam załączniki z zrzutów ekranów z INPY. Błędów brak. Wymienione na nowe i ew sprawdzone: - swiece NGK, olej 5w Motul - cewki Beru x4szt - czujniki wałków ssącego i wydechowego Febi bo jeden wcześniej walił błędy - poduszki pod silnikiem i skrzynia nowe od str kierowcy była zerwana - przegub wału sztywny, guma nie jest spękana - adaptacja w inpie zrobiona przejechane ponad 100km dalej to samo Sondy lambda mam dwie na zrzucie ekranu widać jakby była tylko jedna albo jedna pracuje czy się mylę? Ew co jeszcze sprawdzić przepływomierz? Dolot powietrza szczelny sprawdzałem z góry dziękuje za porady co jeszcze sprawdzić. Analog1.bmp Analog2.bmp Analog3.bmp Analog4.bmp Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez Piotrek20Tg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi