Darozzzz Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Wysłany: Wczoraj 21:16 Świst przy rozruchu Witam. Mam problem. Oddałem samochód na wymianę skrzyni. Pacjent to E36 coupe z silnikiem M52B28 na pojedynczym vanosie. Przy okazji zrzucenia skrzyni zleciłem również zmianę sprzęgła SACHS (tarcza, docisk + łożysko oporowe, komplet o średnicy 240mm). Przed wymianą wszystko było ok. palił normalnie bez żadnych problemów. Rozrusznik był regenerowany ok. 1.5 roku temu (szczotki, bendix i elektromagnes). Po założeniu "nowej" skrzyni i sprzęgła przy próbie odpalenia auto strasznie jęczy - jakby ktoś zarzynał świnię Auto potrzebuję na co dzień, więc z tym problemem będę musiał walczyć sam... Poniżej dorzucam filmik. Dodam że świst występuje tylko kiedy kręci rozrusznik. Po odpaleniu pisk ustaje. Bendix wybija zawsze i zawsze kręci kołem zamachowym... Filmik: https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be Bardzo proszę o rady jak to naprawić;) Daję pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knysha Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Jakiś pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darozzzz Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 I świst był by tylko wtedy gdy chodzi rozrusznik? Jak przestanę kręcić rozrusznikiem swist ustaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxjarsonxxx Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 witaj a jak silnik pracuje na wolnych tez to wystepuje , ? zobacz czy rozruszk jest dobrze przykrecony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi