Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Xenon - Halogen

baton500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pytanie nie typowe dlatego też postanowiłem zapytać tutaj. Otóż sprawa wygląda tak, że posiadam xenonowe lampy (ori ale bez sprysku) czy istenieje jaka kolwiek możliwość tymczasowego montażu do takiej lampy żarówki klasycznej - halogenowej? (domyślam się, że układ musi być puszczony na żarówkę z pominięciem przetwornicy) Ponieważ wybieram się na wakacje które zamierzam spędzić poza granicami kraju obawiam się o ewentualną kontrolę policji. Przy okazji jak wygląda temat policji w świetle ringów ? bo takie również są zamontowane na aucie. pozdrawiam!bmw_1

Dokładnie nie ma ori xeńca bez spryskiwaczy. Pewnie depo jakieś bo i ringi są :)

A jednak bywały e46 bez spryskiwaczy a z ksenonem... Taka opcja :)

Mała dyskusja na temat spryskiwaczy i ksenonu. http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=36267

Jeśli wszystko jest w oryginale to nie masz co się martwić. Najwyżej wydrukuj sobie rozkodowany vin i w razie kontroli pokaż, że tak z fabryki wyszło. Ja w tamtym roku byłem w Chorwacji z lampami ksenonowymi bez spryskiwaczy i żadnych problemów.

Jeżeli chodzi o to że były xenony bez spryskiwaczy to jestem zdziwiony. Widać człowiek uczy się całe życie. A jeżeli chodzi o to czy się da to wątpię bo są przejściówki z h7 na d2s ale w drugą stronę to raczej nie ma. Poszukaj na alledrogo. Jak gdzieś ma być to tam znajdziesz.