yab Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Ma ktoś pożyczyć dobre jedno koło na parę dni w rozmiarach rekomendowanych do E46, co najmniej 16". Jako zapas mam dojazdówkę, a zimówki są 150 km od Wrocławia. Objawy mam takie, że trzęsie kierownicą, zwłaszcza przy 70-80 kmh. Co ciekawe jak jest teraz chłodniej na zewnątrz to trzęsienie jest prawie niewyczuwalne. Z drugiej strony jak jest gorąco albo jak gdzieś dalej jadę, to trzęsienie się nasila, pojawia się już przy 40 kmh i nawet powyżej 100 kmh je czuć. Opony kupione nowe w zeszłym roku i nie żadne chonole a Uniroyale. Były już wyważane 4 razy i według wulkanizatorów jest ok (maks 30g na koło). Mam podejrzenie, że mimo wszystko jedna opona jest do wyrzucenia, bo raz przekosiłem krawężnik i od tego czasu są opisane problemy z trzęsieniem kierownicy. Jednak wcześniej chcę ją podmienić na inne koło i pojeździć parę dni. Byłby ktoś tak dobry i za browara pożyczyłby koło (wyważone) na weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Jak już chcesz pożyczać to pożycz dwa, bo zaraz będziesz miał objawy, że Ci autem rzuca po drodze drodze. Ja tak miałem jak zeszło mi powietrze w 18 i założyłem jedną zimowe. Taka moja rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Zamień tyl na przod i sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Jak ci sie chce za wrocław to wpadnij koło 20.00 mam kpl zimowek 16" podmienimy, przejedziesz sie, zobaczysz czy jest roznica A kolega Francuz dobrze mowi, najpierw machnij przod z tylem TAPNIĘTE Z MOJEGO GALAXY NOTE 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 gdzie podjechać dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Pasikurowice TAPNIĘTE Z MOJEGO GALAXY NOTE 4 Edytowane 7 Lipca 2016 przez Xaime91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwariusz Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Miałem dokładnie to samo, tez przy 80 km/h Zamien tyl z przodem, jak mówi Francuz... U mnie pomogło, czyli wiadomo że gumy do wymiany. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 ja we wrocku mogę pożyczyć 16 zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Podmieniłem podejrzaną oponę na dojazdówkę i zrobiłem paręnaście km. Wciąż trzęsło kierownicą jak wcześniej. Zmieniłem tył z przodem. Trzęsienie jest mniejsze ale wciąż jest (choć podejrzewam ze to może być przez to ze z tyłu jest większe ciśnienie). Przy okazji przeglądu wyszło ze amortyzator z tyłu jest wylany. Czy to może mieć wpływ? Jakiego wulkanizatora polecacie we Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 W sumie wulkanizacje ciężko polecić bo to chyba kazdy odrobine ogarniety potrafi zrobić ? TAPNIĘTE Z MOJEGO GALAXY NOTE 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi