Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Pożyczę koło 16" albo 17" do E46 || trzęsienie kierownicy

yab

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś pożyczyć dobre jedno koło na parę dni w rozmiarach rekomendowanych do E46, co najmniej 16". Jako zapas mam dojazdówkę, a zimówki są 150 km od Wrocławia.

Objawy mam takie, że trzęsie kierownicą, zwłaszcza przy 70-80 kmh. Co ciekawe jak jest teraz chłodniej na zewnątrz to trzęsienie jest prawie niewyczuwalne. Z drugiej strony jak jest gorąco albo jak gdzieś dalej jadę, to trzęsienie się nasila, pojawia się już przy 40 kmh i nawet powyżej 100 kmh je czuć. Opony kupione nowe w zeszłym roku i nie żadne chonole a Uniroyale. Były już wyważane 4 razy i według wulkanizatorów jest ok (maks 30g na koło). Mam podejrzenie, że mimo wszystko jedna opona jest do wyrzucenia, bo raz przekosiłem krawężnik i od tego czasu są opisane problemy z trzęsieniem kierownicy. Jednak wcześniej chcę ją podmienić na inne koło i pojeździć parę dni.

Byłby ktoś tak dobry i za browara pożyczyłby koło (wyważone) na weekend?

Podmieniłem podejrzaną oponę na dojazdówkę i zrobiłem paręnaście km. Wciąż trzęsło kierownicą jak wcześniej. Zmieniłem tył z przodem. Trzęsienie jest mniejsze ale wciąż jest (choć podejrzewam ze to może być przez to ze z tyłu jest większe ciśnienie). Przy okazji przeglądu wyszło ze amortyzator z tyłu jest wylany. Czy to może mieć wpływ? Jakiego wulkanizatora polecacie we Wrocławiu?

• 2 tygodnie później...