FOKS Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Witam, sprawa wygląda tak że rozrusznik który miałem w aucie co 3/4/5 raz się zacinał, tak jakby kręcił i ostatecznie był stokot, podjąłem się wymiany rozrusznika zajęło mi to z 6h poskladałem, rozrusznik na 100% był sprawny bo był w mojej wcześniejszej e36 i suma sumarum, nadal po kilku odpaleniach auta wciąż kręci i kończy się stukotem, czy ktoś wie co to może być jeśli nie rozrusznik? Dodam że wyjęty rozrusznik z mojego auta podpinalismy bezpośrednio do aku i wszystko pracowało tak jak powinno za każdym razem, wysunął się i kręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Słabo opisałeś usterkę, zwłaszcza nie bardzo rozumiem z tym stukotem. Jeśli rozrusznik kręci ale auto nie zaskakuje to elektromagnes do wymiany lub kable dochodzące do rozrusznika do sprawdzenia. Możliwe że masz 2 wadliwe rozruszniki, czasami elektromagnes dopiero po rozgrzaniu się przerywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOKS Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Ale jestem pewny że ten rozrusznik który wsadzilem jest sprawny, mając poprzednia bmke z tym rozrusznikiem nigdy nie było takiej sytuacji a wręcz kręcił i odpalał bardzo szybko, no i ten niby "popsuty" bezpośrednio do aku kręcił i wysunął się za każdym razem, które kable sprawdzić? Te które są przykrecone do rozrusznika i jakieś jeszcze? Ta masę która idzie do łapy silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iparts Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Co u Ciebie oznacza stukot? Cofnięcie rozrusznika czy coś innego? Sprawdź kable dochodzące do rozrusznika, i przekaźnik odpowiedzialny za rozruch, ewentualnie coś w kostce stacyjki może być nie tak. Przyczyn może być sporo, dlatego opisz dokładnie co oznacza ten "stukot"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOKS Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Postaram się dzisiaj to nagrać bo ciężko mi jest to ubrać w słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarosw Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Witam! Sprawdź czy masz masę na silniku nie przerwaną.Przerabiałem ten temat kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOKS Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOKS Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 I tak pracował poprzedni rozrusznik w identyczny sposob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarosw Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Leci na luzie wiec nie zazębia z silnikiem.Przepuszcza sprzęgło jednokierunkowe w rozruszniku.Ewidentnie rozrusznik do remontu lub do sprawdzenie w zakładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Rozrusznik się kręci, ale elektromagnes nie wrzuca bendiksu na koło i silnik stoi. Masz chyba dwa niesprawne elektromagnesy w obu rozrusznikach, lub coś je blokuje. W imadle po podłączeniu na krótko na pewno rozruszniki sprawne? Miałem identyczny przypadek, na zimnym silniku palił, na ciepłym dopiero za którymś razem. Po jakimś czasie było tylko gorzej i odpalał za 5-10 razem, pomogło kupienie rozrusznika używki, rozkręcenie go na drobny mak, wymycie, przesmarowanie i wymianie kilka klamotów. Śmiga jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOKS Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Dzięki za pomoc, rozkręca ten który był w samochodzie i zobaczę go od środka, ku mojemu zdziwieniu po wyjechaniu z garazu z "nowo" wsadzonym rozrusznikiem i poruszaniem kabla przy rozruszniku odpowiadającego za wysuwanie jeżdżę 2 dzień i mi się nie zawiesił, ale zobaczę tak jak mówisz, na ciepłym czy będzie odpalał i napisze co było nie tak w starym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi