Kosa Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Panowie mam dziwny problem ze wspomaganiem w e36 z M43 kierownica kręci ale miejscami jest ciężej a miejscami lżej powiedzmy, że kręcąc w jedną stronę do 45 stopni jest ok później chwilę idzie ciężej i znowu jest ok, w drugą stronę to samo i w identycznym położeniu kierownicy. zmieniłem płyn popsikałem WD na krzyżak i inne elementy maglownicy i przez parę dni było OK, wszystko chodziło leciutko, po około tygodniu to samo ... znowu zmieniłem płyn ale już nic nie pomogło.. czasami słuchać pompę wspomagania... zastanawiam się czy zacząć od wymiany pompy czy można jeszcze jakieś testy zrobić.. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 sprawdź: - czy układ się nie zapowietrza --> nieszczelność na wężach, - krzyżak - ewentualnie listwa.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 - układ jeszcze raz spróbuje odpowietrzyć, sprawdzę czy się nie pieni - krzyżak już mam drugi tylko nie mam czasu ale teżgo wstępnie obstawiałem (blokowałby sięjakby w tym samym miejscu na "przełamaniu" w pozycji 90 stopni) .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi