azi Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Witam wszystkim, Będę wymieniał hamulce z przodu. Standardowo klocki i tarcze. Silnik 2.8, jakie firmy byście polecili żeby nie było badziewie i z drugiej strony żeby nie popłynąć z kosztami ? Wiem, że Bosh i Brembo dają radę, ale to raczej chyba górna półka cenowa ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steven92 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Z tego co się orientuję to Bosch nie wypada jakoś strasznie drogo. Ja w tamtym roku założyłem na przód zestaw Ferodo i nie jestem z niego jakoś super zadowolony Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azi Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Mógłbyś powiedzieć coś więcej czemu nie jesteś zadowolony ? Słabo hamują czy może przeciwnie, za szybko się zużywają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Ja w poprzednim aucie mialem zestaw tarcze ATE i klocki ceramiczne ATE i bylem mega zadowolony, a najbardziej dlatego ze malutko pyliły i zamiast co dwa, trzy dni pucować felgi, wystarczyło raz w tygodniu Tapnięte z Mojego NOTE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi841 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Bosch nie ma swojej fabryki tarcz z tego co wiem i zaopatrują się u konkurencji, z klockami chyba podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Osobiście polecam zestaw zimmermann sport, jestem bardzo zadowolony, mam na przodzie i tyle. Zestaw na przód do e46 placilem dłuższy czas temu poniżej 700, sprawdź jak cenowo do e39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechue Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 http://www.maxbimmer.pl/f19/bmw-e39-tarcze-hamulcowe-fremax-opinia-31240/ Polecam moją opinię na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszell Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 U siebie założyłem komplet zimmerman. Przód sport tył zwykle. Póki co daje rade. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 ja wrzucałem miesiąc temu BREMBO i super nie piszczą , bardzo mało brudzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Ja w poprzednim aucie mialem zestaw tarcze ATE i klocki ceramiczne ATE i bylem mega zadowolony, a najbardziej dlatego ze malutko pyliły i zamiast co dwa, trzy dni pucować felgi, wystarczyło raz w tygodniu Tapnięte z Mojego NOTE 3 Miesiąc temu też robiłem komplet - przód i tył - nie ryzykowałem i założyłem ATE Powerdisc + Ceramics. Mega zadowolony jestem - poprzednio miałem TRW, nie było tragedii ale brudziły :shock: i potrafiły popiszczeć :bag:. Edytowane 26 Czerwca 2016 przez pidey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steven92 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Mógłbyś powiedzieć coś więcej czemu nie jesteś zadowolony ? Słabo hamują czy może przeciwnie, za szybko się zużywają ? Ogólnie nie byłem zadowolony ze skuteczności hamowania pomimo sprawności całego układu. Dodatkowo dość szybko zużyly się klocki pomimo tego, że raczej rzadko miewam "awaryjne hamowania" . Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azi Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Po rozmowie z mechanikiem padło na TRW, chociaż jak czytam Wasze opinie, to trochę mnie niepokoi to pylenie i piszczenie. Zobaczymy jak to będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ja mam textara i pyli strasznie mysle czy wyjezdzic to byle szybko czy zalozyc ate ceramiczne Tapnięte z Mojego NOTE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwariusz Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Klocki ceramiczne mozesz w kazdej chwili zalozyc. Ja mam w e36 na przodzie Jurid, a tył ATE i chyba ate mniej pylą. Może to dlatego że tył, ale nie wiem. Stare klocki pyliły po równo na przodzie jak i z tyłu. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Na tyle to mniej zawsze bedą pylić przynajmniej u mnie tak zawsze było chyba ze masz zaciski zapieczone Tapnięte z Mojego NOTE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas528i Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Ja mam w drugim aucie klocki i tarcze Boscha. Ogólnie jestem zadowolony. Wolno się ścierają, nie brudzą jakoś mocno, jedna wada troszeczkę piszczą...:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 U mnie przód ZIMMERMANN sport. Klocki wytrzymały około 98 tys km jakiś czas temu założyłem na te tarcze klocki textara i niech je *** weźmie, oczywiście hamują dobrze nie piszczą, ale felgi to przydało by się myć 3razy na tydzień, czyli tak co 100 km. Na tyle mam cały komplet ZIMMERMANN i nie piszczą ani nie budzą praktycznie wcale, tak że polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 U mnie jak zawsze wpadają klocki i tarcze ATE i jest git majonez. Piszczenia nie było nigdy. Weźcie pod uwagę to, że każdy klocek troszkę pyli i tego generalnie się nie uniknie. W zasadzie temat stary jak trauler rybacki, ale należy zawsze brać co dobre i sprawdzone i dopłacić czasem do kompletu 50 zł więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvin_1986 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Ze swojej strony polecam zestaw tarcze Rotinger (nacinane i nawiercane) oraz klocki Jurid ceramiczne. Są dosyć twarde, przy pełnych tarczach nieco słabiej hamują. Za to problem pylenia praktycznie znika. W całej flocie firmowej (Toyoty Avensis) jeździmy na takich zestawach. Firmy Rotinger nie ma co się bać- jest to krajowa firma, produkują na dobrych maszynach (wiem bo jeździmy do nich na serwisy i przeglądy tych maszyn), dawniej produkowali dla Daewoo, teraz min. dla Opla. U siebie mam założone tarcze Rotinger + tarcze Steinhof na tylnej osi i taki zestaw sprawuje się bez zastrzeżeń- pylenie bardzo małe, nie piszczą, dobrze hamuje, przy małym zużyciu tarcz i klocków. Z przodu założyłem komplet Boscha i jestem średnio zadowolony. Mimo poprawnego montażu od samego początku piszczą jak w starym autobusie a klocki mocno pylą. Zużycie tarcz jest w normie, to chyba jedyny plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Ktoś ma taki zestaw ? http://allegro.pl/tarcze-rotinger-sport-hp-klocki-bmw-3-e46-300mm-i6540237673.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi