Kandyn Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Wymienialem sprzeglo w moim bmw e46 323 m52 na nowe z luka. Wymienilem takze skrzynie biegów ktora pochodzi z e46 325 m54. Wedlug czaksa, leo itp. Powinna pasowac. Po zalozeniu sprzegla i skrzyni pedal sprzegla jest mega twardy i nie da sie go wcisnac. Macie jakies pomysly dlaczego tak sie dzieje? Wysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzAkSs Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 sprzęgło SAC? pewnie źle założyłeś albo łapa ci spadła ,skrzynia raczej nie ma nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 sprzęgło SAC? pewnie źle założyłeś albo łapa ci spadła ,skrzynia raczej nie ma nic do tego. Sprzegło LUK tarcza, docisk i łożysko. Dzis ja zdemontuje bo wczorja juz było za późno. Troche nią szarpaliśmy bo nie chciała sie założyc i moze wteedy łapa spadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Albo lapa albo lozysko zle zalozone. Tym bardziej ze jak opisujesz nie chciala wejsc normalnie. Obstawiam ze skrzynia nie chciala dojsc do silnika i skreciliscie ja "na chama" srubami zeby doszla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Obstawiam ze skrzynia nie chciala dojsc do silnika i skreciliscie ja "na chama" srubami zeby doszla? no nie chciala wskoczyc. Jak wskoczyla to troszke odstawała, a najbarzdiej góra i powoli dociągałem srubami. Dzis sciagne i rozbiore. Myslalem, ze mi sprzegło ze dali, ale sprawdzam na innych aukcjach allegro i wszedzie sa te same sprzegła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymek71 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Wg specyfikacji Luka jest wymagane narzędzie centrujące o numerze 400 0046 10 , więc jak robiliście na oko, to mogło coś źle się ustawić, nie ma opcji, żeby to skrzynia nie pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Wg specyfikacji Luka jest wymagane narzędzie centrujące o numerze 400 0046 10 , więc jak robiliście na oko, to mogło coś źle się ustawić Miałem dotoczony wałek do ustalania, ale dzis wezme jeszcze inny i spróbuje na inym sprzegło załozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Pedal sprzegla byl twardy bo sciagnalem blokade z docisku przed przykreceniem go i dokrecajac docisk sloneczlo sie dociskiwało. Zamontowalem docisk z blokadą i dopiero sciagnalem. Wszystko juz bylo ok. Po wymianie na nowe sprzeglo czuc drgania na pedale w koncowej fazie puszczania pedala Wysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi