quad4 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam dzis testowalem klime na makaymlnym nawiewie nie wiem czy to moze miec powiazanie, w kazdym razie wyskoczyla kontrolka akumlatora odrazu wszystko wylaczylem wlacznie ze swiatlami i radiem zeby dojechac do domu, ladowanie na testach licznika waha sie miedzy 11,3-11,5v aku jeszcze nie padlo bo ma 12.5 na wylaczonym silniku i na wlaczonym 11.5 czy to objaw padnietego alternatora czy moze e39 cierpi na tego typi problem? Czy z e39 latwo wyciagnac ten alternator? Jak juz wyciagne to co lepiej zrobic regeneracja czy kupic uzywke ? Moze jeszcze jakoes rady ? Dzieki i ppzdrawiam silnik to m62b35tub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ok to na pewno alternator. Ile roboty jest z wyjęcie i ile za to może krzyknąć mechanik? Dowiadywalem się, pełna regeneracja 500 zł co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 wyciągnięcie go to ok 150zł troche roboty jest tak na 30minut jak ktoś to robił już pare razy... a potem skręcanie itd... pełna regeneracja tak ale jak ktoś ogarnięty to nawet za 100zł zrobi. jeśli niema jakiejś tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechue Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Regeneracja u nas to 80 zł + koszt części (najprawdopodobniej regulator lub diody prostownicze) myślę że nie więcej niż 300-400 zł. Wyjęcie i włożenie max 120 zł. Ja od dziś jestem na urlopie ale śmiało możesz przedzwonić i się umówić. Firma Wiater, rogowska 1 lub rogowska 9. EDIT: Przykładowe ceny części: ARE0055 | Regulatory do alternatorów | AS Starogard Gdański ARC0137 | Prostowniki do alternatorów | AS Starogard Gdański Edytowane 6 Czerwca 2016 przez grzechue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ok dzięki za odpowiedź, jak mam przepłacać to mnie .... strzela. Dyziu, gdzie we wrocku zrobią mi to za 100zl to w piątek podstawiam do roboty ) Grzechue dzieki za namiar. Jak mi w zielonej górze nie dadzą dobrej ceny to będę się odzywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzesiu Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Ja wymieniałem i wzięli 200 ale z roboty jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 gadaj z czaksem on gdzieś dawał ostatnio michała i za 100 zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi