zawa151 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Witam mam mały problem z obrotami przy silniku 1,8. Odrazu powiem że auto jest zagazowane (sekwencja). Mam mały problem z obrotami po odpaleniu skaczą między 450-1100 (tak z 3 razy) po czym silnik sie uspokaja, jak pochodzi dłużej czasem obroty znowu wachlują , podczas ruszania muszę jej dać troszeczkę więcej gazu ponieważ wrażenie jest takie jak by sie dusiła.Na gazie jest tak samo ale jednak jak by mniej to jest odczuwalne (trochę lepiej chodzi na gazie ). Po rozgrzaniu silnika uspokaja sie to niemal całkiem lecz czasem mimo wszystko potrafi cos falować. Auto przeszło wymianę rozrządu remont głowicy filtry płyny itp . (jakieś 5msc temu u poprzedniego właściciela ).Sprawdziłem dolot nigdzie nie ma dziury ani nie dostaje lewego powietrza. postaram się na jutro przygotować jakiś filmik by pokazać jak obroty się zachowują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxjarsonxxx Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 benzyna ekstrakcyjna i w pierwszej kolejności wymyj przepustnice dobrze juz miałem pare przypadków gdzie falowały obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi