Szynszyl27 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Witam mam problem w swoim valvetronicu N46 1.8. Pije 1l na 1000km oleju czy to uszczelniacze????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Tez tak miałem. Poki co wymienilem odme i zobaczę jak efekty. Co prawda w m52tu nie wiem jak tam jest w n46 Opisz wiecej objawow, czy kopci przy odpalaniu, czy kopci jak dasz w pizde, na niebiesko ? Na czarno ? Wyciekow zadnych nie masz ? Tapnięte z Mojego NOTE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolakao Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 W n42b20 mi brał litr na 1000 i przyczyną były uszczelniacze, nie było żadnego dymienia, tylko jak zostawiłem na 10 min auto na luzie i depnąłem to wtedy. W silnikach z serii n to jest zdaje się standard, @leo może coś się wypowiedzieć Sent from my MX4 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi841 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Tez tak miałem. Poki co wymienilem odme i zobaczę jak efekty. Co prawda w m52tu nie wiem jak tam jest w n46Opisz wiecej objawow, czy kopci przy odpalaniu, czy kopci jak dasz w pizde, na niebiesko ? Na czarno ? Wyciekow zadnych nie masz ? W moim M54 wymieniłem uszczelniacze, jednak winna bardziej była odma, teraz jest znacznie lepiej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 U mnie robione były uszczelniacze i pierścienie ok. 20 tys km temu (przy okazji wymiany UPG), od tego czasu nie bierze grama oleju. Zazwyczaj to właśnie ich wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl27 Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Witam. Odma byla wymieniana... Kopci tylko wtedy jak stoi na cieplym silniku np. Swiatla w mieście... Podejrzewam uszczelniacze olej splywa i wypala go... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl27 Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Czy bardzo szkodzi takie dolewanie oleju co 1000 km???? Dla silnika? ??? Czy wymieniac olej po takich dolewkach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl27 Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Ile cie kolego wyniosly uszczelniacze??? I czy jest mozliwosc wymiany uszczelniaczy. Bez sciagania glowicy.??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolakao Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Mi robił @leo, bez zdejmowania głowicy, ile za to wziął to nie pamiętam, bo było jeszcze kilka rzeczy robione, pytaj go na pw, czy tam podjedź i pogadaj Sent from my MX4 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl27 Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Jak moge go znaleźć.??? Na forum??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi841 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Moje M54 robiłem w Kępnie u gościa, wymienił bez ściągania głowicy, to było jakieś dwa lata do tyłu i wziął ok 600zl za to;) Ile cie kolego wyniosly uszczelniacze??? I czy jest mozliwosc wymiany uszczelniaczy. Bez sciagania glowicy.??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi