dlugi841 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Mam problem z tempomatem, nie chcę się włączyć. Silnik M54b22, gdy podpięty jest komputer to działa i nie ma żadnych blędów. Jednak wykakują błedy od przepływki, auto mimo tego pracuję normalnie. Czy powodem braku tempomatu może być uszkodzona przepływka?? Miał już ktoś taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 blad przeplywki rozlacza tempomat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi841 Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Dzięki za infouklon_bmw a może jakaś sztuka Ci się nie ostała w garażu? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 dokładnie, w m54 przy uwalonej przepływce nie będzie działał tempomat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 A co może być powodem, że tempomat działa na 3 biegu, na 4 przerywa a na 5 nie działa wcale? M57D30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Forest z tego co pamiętam to masz modyfikowany soft w silniku prawda? częstym efektem ubocznym (błąd przy edycji wsadu) jest właśnie szwankujący tempomat, trafiłem na ten problem w kilku egzemplarzach po "chipie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Dnia 26.05.2016 o 09:36, grzesiek2304 napisał: dokładnie, w m54 przy uwalonej przepływce nie będzie działał tempomat I mnie tyczy problem od 2 dni ale w m52tu :// nie zajarzylem jeszcze w jakich okolicznosciach dokladnie. na pewno potrafi kontrolka zgasnac gdy jest wlaczony ale nieużywany i chyba na pewno raz sie wylaczyl jak wcisnalem " - " byl jakis blad ale cholere skasowalem nie patrzac ale bylo cos interface multifunkcion cos tam. Jutro bede wiedział na stówke co tam bylo. Bledu przeplywki raczej nie bylo. Stalo się na miescie jak chcialem wlaczyc tempomat, patrze a tu kontrolki ni ma. Jak zgasze auto i odpale to bangla az znowu mu nie odbije. Kierownica by sie spierdzieliła czy jak ?? :(( Edytowane 29 Listopada 2016 przez Xaime91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 a pozostał przyciski działają jak przestanie działać tempomat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Radio dziala, tylko ny dyrydy tempomatu z powrotem uruchomic. Musze zgasic auto, odpalic z powrotem i dopiero bangla. Jakies 3 moze 4 dni temu rozlaczyl mi sie, kurcze nie jestem pewny ale chyba jak jechalem na aktywnym tempomacie, zahamowalem, i jak dalem przywrocenie zapamietanej predkosci to sie wlaczyl na chwile i chyba rozlaczyl zaraz. Od dwóch dni nie zauwazylem niepokojacych objawow narazie. Dziwny On Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi