Piotrek20Tg Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Witam mam uszkodzony zawór zwrotny oleju w podstawie filtra przez noc olej spływa z filtra cały do misy. Mam e46 318i 2.0i N42 i teraz tak jak chodzi o używane to mogę kupić taką samą a nowa jest dosyć droga i teraz pytanie czy np z e90 z silnikiem 2.0i tylko tam już jest chyba silnik N43 jest taka sama podstawa? Wygląda tak samo ale chce potwierdzić bo może w e90 nie ma już takiego problemu a przynajmniej mniejsze prawdopodobieństwo kupna uszkodzonej tak samo? z góry dziękuje za odpowiedz pozdrawiam Piotr Edytowane 20 Maja 2016 przez Piotrek20Tg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek20Tg Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Juz sprawdzilem na stronie z bmw sa te same w wiekszosci silnikow N czyli N42 N43 N46 itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Jak by co mam cala podstawe z chlodniczka i z prawie nowymi uszczelkami z n42 e46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek20Tg Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 ok jutro mam coś mieć ale gdyby nie to się odezwie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek20Tg Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Witam ponownie podstawy nie musiałem wymieniać ponieważ był w zaworku kawałek plastyku który go blokował i teraz mam obawy ze to plastyk z ślizgu łańcucha bo nawet kolor by pasował i teraz nie wiem czy się kruszył i ktoś wymienił ślizg z napinaczem czy tylko sam napinacz widać, ze jest nowy wkręcony. Czy po wykręceni napinacz i zerknięciu z latarką w ten otwór będzie widać ślizg? Bo według mnie tak skoro napinacz go dociska a gdyby był nowy to plastyk powinien jasny z ślizgu bo stare ślizgi jak oglądałem to były ciemne taki brąz dobrze myślę, ze tak mogę coś spr czy tylko demontaż pokrywy i oględziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi