grzechue Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam, może Wy podpowiecie co może być przyczyną. E39 523i słabiej odpala gdy jest mało paliwa, po dotankowaniu (ok 20 litrów i więcej) odpala bardzo ładnie i od razu wskakuje na obroty powyżej 1000, natomiast gdy stan zejdzie na ok 15-17L i mniej to coś leniwie odpala. Dodam że filtr paliwa wymieniony, stary był w bardzo dobrym stanie. Może to regulator ciśnienia? albo wstępna pompka paliwa? Na kompie żadnych błędów, no chyba że trzeba w jakimś specjalnym module popatrzeć to proszę o informację gdzie szukać ewentualnych błędów. https://onedrive.live.com/redir?resid=F3252A7415B8E3B1!227715&authkey=!AJ8i8 tfcciCICgc&ithint=video%2cmp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 pompa pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechue Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) O ten element chodzi? (nr1) RealOEM.com - Online BMW Parts Catalog Edytowane 16 Maja 2016 przez grzechue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 O podpinaniu manometru w układ paliwowy nie wspomnę, albo wspominam. Jak nie to, chociaż test przelewowy z pompowaniem paliwa na powrocie do butelki w określonym czasie. Ewentualnie zleć komuś te czynności, będziesz wiedział czy pompa. Prawdopodobnie pompa siada, lub łapie powietrze jak się stan zmniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechue Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Jak jest 30L i więcej to pół obrotu wałem i auto odpala jak się robią okolice 15 to zaczyna tak jak na filmie, sądziłem od początku że to pompa i zmieniam w ciemno na nową, dam znać po którymś weekendzie czy to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek73 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Jak jest 30L i więcej to pół obrotu wałem i auto odpala jak się robią okolice 15 to zaczyna tak jak na filmie, sądziłem od początku że to pompa i zmieniam w ciemno na nową, dam znać po którymś weekendzie czy to to. Możesz mieć uwalony koszyk,w którym siedzi pompa(zbiornik).Pompa leży i zaciąga trochę paliwa trochę powietrza.Pomaga wymiana zbiornika.Kosz osadzony w dnie zbiornika na stałe.Piszę z autopsji..To chyba gorsze niż pompa-ze zbiornikiem trochę gimnastyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi