Peed Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Szanowni Koledzy, w temacie wosków i kosmetyków to jestem zielony. Jaki polecacie wosk, który najlepiej: przyciemni kolor, wydobędzie głębie i spowoduje efekt mokrego lakieru i oczywiście zabezpieczy lakier - nie musi być jakoś mega trwały 3msc przy myciu 1/tydzień uważam już za OK. W sieci pełno towaru, ale czy wszystko warte swojej ceny? Wolałbym coś wypróbowanego przez Was. Czasami tańszy okaże się skuteczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Jest temat w ktorym pytamy o kosmetyki samochodowe, detailing itp. Ja używam obecnie wosku Chemical Guys Pete's 53 Kosztuje 199zł, ale kupiłem używke od kumpla za 80zł. Nałożyłem go i fajnie sie szkli. nakłada też sie go fajnie. Czy robi weet look to ciezko mi powiedziec Ogolnie ja jestem z niego zadowolony. wydaje mi sie, że dla ciebie byłby dobry Natty's Red od Poorboy's World. Poczytaj sobie opinie o nim. kosztuje 100zł, ale styknie na kilka sezonów. I potrafi siedziec z 2 msc. To jest typowo letni wosk, tak jak moj pete's 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nev Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Natty's Red od Poorboy's World dokładnie, u nas Natty's Red jest na liście zakupów od jakichś 3 miesięcy. aktualnie używamy tego: https://detailingpro.pl/do-ciemnych-lakierow/785-soft99-kiwami-extreme-gloss-wax-black-hard-wax-200-g-wosk-z-carnauba-wysoki-polysk.html, za jakiś miesiąc/dwa nam się skończy i wjeżdża red. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Soft99 kiwami używałem na dwóch autach. Na aucie, które raczej nigdy nie widziało wosku był efekt wow, z szarego zrobiło się czarne, na moim e46 też wyszło dobrze, ładnie się świeciło i kropelkowało, ale nie było widać poprawy koloru. Jak chcesz wyciągnąć czarny lakier to polecam przed woskiem użyć Poorboy's black hole, ładnie wyciąga czarny kolor. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 A na srebrnym da radę coś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Ze srebrnego głębi nie wyciagniesz raczej. Po woskowaniu bedzie tylko lakier szklisty Wysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peed Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Dziękuję za wskazówki, zatem biorę Natty's Red i odpowiednią bazę - cleanera (o to już dopytam u sprzedającego wosk, który najbardziej odp). Dam znać jak wyniki, ale to za min 2 tygodnie, bo zanim przyjdzie towar z netu a muszę zorganizować czas a w pracy natłok;/ cena Red'a jak najbardziej odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi