Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Lozysko tyl e46

Kowal929

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niestety czeka mnie raczej wymiana lozyska na tyle w moim turasie:(

I mam pytanie bo mysle ze co niektorzy juz to robili wiec moze jakas opinia jaka firma lozyska polecacie?FAG bedzie ok?czy raczej kupic cos innego?

I moze macie jeszcze jakiegos mechanika ktory by to zrobil bo nie wiem czy u mnie znajde a jak poczytalem troche to widze ze roboty chyba troche jest.

bmw_1bmw_1bmw_1

Roboty jest, najlepiej wykręcić cały wahacz i na prasie wycisnąć, a później wcisnąć. Ja tak zrobiłem w swojej, bo łożysko i piasta była do wymiany :/

Co do samego łożyska to mam również z FAG'a natomiast piastę kupił już mechanik firmy Topran. Na razie brak jakichkolwiek niepokojących dźwięków. Oby służyło jak najdłużej ;)

Roboty jest, najlepiej wykręcić cały wahacz i na prasie wycisnąć, a później wcisnąć. Ja tak zrobiłem w swojej, bo łożysko i piasta była do wymiany :/

Co do samego łożyska to mam również z FAG'a natomiast piastę kupił już mechanik firmy Topran. Na razie brak jakichkolwiek niepokojących dźwięków. Oby służyło jak najdłużej ;)

Dzieki za odpowiedz a skoro zdejmowales wachacz to geometrie ustawiales?bo cos przeczytalem tez ze geometrie trzeba ustawiac po takim zabiegu.

Trzeba ustawić niestety. Da się ściągnąć łożysko bez zdejmowania ale ja wolałem jednak szybciej ;)

Jak masz możliwość to sprawdź czy u Ciebie piasta jest dobra. U mnie niestety już nadawała się na śmieci, zrobił się taki rowek na tym wałku i trzeba było nową zamawiać c1c48390756a5a34d7079bbaabfaefdd.jpg

Miałem identycznie jak na zdjęciu.

Zdjęcie pożyczone z netu ;)

Jakby co odnośnik to zdjęcia bo chyba nie widać go :/

https://www.google.pl/search?q=piasta+tył+e46+318i&client=ms-android-sonymobile&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiS3NHZ7qzMAhUGOpoKHUldD-IQ_AUIBygB&biw=360&bih=511#imgrc=rbs_nGQXcOaH1M%3A

Edytowane przez dawid111