Kowal929 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Witam niestety czeka mnie raczej wymiana lozyska na tyle w moim turasie:( I mam pytanie bo mysle ze co niektorzy juz to robili wiec moze jakas opinia jaka firma lozyska polecacie?FAG bedzie ok?czy raczej kupic cos innego? I moze macie jeszcze jakiegos mechanika ktory by to zrobil bo nie wiem czy u mnie znajde a jak poczytalem troche to widze ze roboty chyba troche jest. bmw_1bmw_1bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Roboty jest, najlepiej wykręcić cały wahacz i na prasie wycisnąć, a później wcisnąć. Ja tak zrobiłem w swojej, bo łożysko i piasta była do wymiany Co do samego łożyska to mam również z FAG'a natomiast piastę kupił już mechanik firmy Topran. Na razie brak jakichkolwiek niepokojących dźwięków. Oby służyło jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Roboty jest, najlepiej wykręcić cały wahacz i na prasie wycisnąć, a później wcisnąć. Ja tak zrobiłem w swojej, bo łożysko i piasta była do wymiany Co do samego łożyska to mam również z FAG'a natomiast piastę kupił już mechanik firmy Topran. Na razie brak jakichkolwiek niepokojących dźwięków. Oby służyło jak najdłużej Dzieki za odpowiedz a skoro zdejmowales wachacz to geometrie ustawiales?bo cos przeczytalem tez ze geometrie trzeba ustawiac po takim zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Trzeba ustawić niestety. Da się ściągnąć łożysko bez zdejmowania ale ja wolałem jednak szybciej Jak masz możliwość to sprawdź czy u Ciebie piasta jest dobra. U mnie niestety już nadawała się na śmieci, zrobił się taki rowek na tym wałku i trzeba było nową zamawiać Miałem identycznie jak na zdjęciu. Zdjęcie pożyczone z netu Jakby co odnośnik to zdjęcia bo chyba nie widać go https://www.google.pl/search?q=piasta+tył+e46+318i&client=ms-android-sonymobile&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiS3NHZ7qzMAhUGOpoKHUldD-IQ_AUIBygB&biw=360&bih=511#imgrc=rbs_nGQXcOaH1M%3A Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez dawid111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Robilem u CzaksSa 30 grudnia ) lozysko, piasta, klocki ham tyl i jakas tulejka i coś tam jeszcze wyszło mnie cos około 500zl prawdopodobnie piaste tez bedziesz mial rozlataną no i geometria koniecznie ) Tapnięte z Mojego NOTE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi