viaxx Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Do czego jest potrzebna ta duza, czarna, plastikowa oslona, ktora w BMW jest przyczepiona do chlodnicy i skierowana w strone wentylatora? Czy jest ona konieczna? Co sie stanie jesli zostanie ona zdemontowana? Pytam bo ostatnio cos mi w nia walnelo od spodu i pekla na odcinku ok. 20cm. Teraz nie wiem czy ja skleic, czy kupic nowa, czy tez spokojnie moge ja calkowicie wywalic bo i tak niczego to nie zmieni w chlodzeniu silnika? Napiszcie co ona daje i czy jest konieczna jesli cokolwiek w tym temacie wam wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 czy chodzi o numer 1 :?: : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA11&mospid=47434&btnr=17_0083&hg=17&fg=05 jesli tak to jest ona bardzo potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 To osłona wentylatora chłodnicy i raczej zeby tam była. Wymusza określony tor przepływu powietrza przez chłodnice i minimalizuje straty w intensywności tego przeplywu. Gdybyś ją ściągnął to osłabiłbyś przepływ powietrza z zewnątrz(powiedzmy chlodnego)między żeberkami chłodnicy bo wiatrak powodowałby również niepotrzebne zaburzenie i stałe krążenie ciepłego powietrza w komorze silnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcmax Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 ja nie mam, połamala się.... i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Wszystko wyjdzie w praniu nadejdą gorące dni a tu i silnik gorący bo jak że by inaczej. Bawię sie w klimatyzacji budowlanej tam chłodnice są obudowywane i tylko zostawiane jest miejsce na wentylator by maksymalnie zwiększyć wydajność chłodzenia cieczy. No a jak wisco pójdzie to ino trzymać nową chłodnice bo mi choć miałem osłonę rozwaliło zbiorniczek wyrównawczy obok chłodnicy z szczeliną na 25 cm takie tam się tworzą ciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi