poksik1 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witam! wczoraj przy hamowaniu zaczela mi drgac kierownica!! czym to moze byc spowodowe! ? przy rozpedzaniu samochodu nic sie nie dzieje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REKIN-E28 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 moga byc krzywe tarcze ale tez z wlasnego doswiadczenia wiem ze moze sie sypac zawieszenie ja w innym aucie mialem kiedys taki problem i przyczyna byl odrywajacy sie drazek reakcyjny a objawy byly takie ze przy hamowaniu z 30km/h wyrywalo kiere z rak. Jesli szarpanie nie jest mocne to obstawiam na hamulce i niekoniecznie krzywe tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poksik1 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 nie powiem szczerze ze to jest lekkie ale czym wieksza predkosc np okolo 170 to drgania sa bardziej mocne!! a przy predkosci 80 i hamulcu ostrym nawet nie czuc nic!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Ja miałem taki objaw w E30 , od 90 do mniej więcej 70 drgała kierownica i przyczyna był luz na przekaładni pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Też stawiam na tarcze...muszą mieć lekkie bicie. Sposoby na to widze dwa: - wymiana tarcz + klocków (trochę kosztuje, ale spisz spokojnie), - przetoczenie tarcz (jeśli mają odpowiednia grubość) + wymiana klocków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonss Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 daj znac co bylo przyczyna szarpania kierownicy, mam ten sam problem, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poksik1 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 no ok ja juz zakupilem tarcze i klocki! ale wymiana moze jutro lub w sobote napisze jak wymienie!! [ Dodano: 12 Kwiecień 07, 09:49 ] dzis wymienili mi klocki i tarcze!! :lol: kierownica nie drga!! czyli to bylo to :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi