K@mil Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam Chcialem sie zapytac odnosnie powiekszenia choc kilkanascie koni moc swojego auta.Auto to E36 1.8 M43 . Wiem ze duzo z tego sie nie wyciagnie,ale chociaz troszke i nie za kilka tysiecy Szukalem troszke po forum ,ale wiekszosc szuka czegos ze strumienica lub taki majonez.Mnie to nie interesuje.Nie chce zmieniac wydechu ,i chce zzostac przy orginalnym. Mi osobiscie przeszkadza w trasie - jedziesz a tu ryczy nad uchem, jeszcze przy otwartej szybie lub cos. Dziwk orginalnego mnjie zadowala. :twisted: Najlepeij moim zdaniem szukac dobrych swiec ( NGK ) i przewodow Power -tec'a. Do tego filtr powietrza K&N ale wolalbym wkladke od storzka ( podobno trzeba sie nameczyc zeby to cos dalo,a wkladka chyba w tym wypaku bedzie prostsza. Oczywiscie jeszcze benzynka 98 Co waszym zdaniem mozna jeszcze dodac zeby to mialo rece i nogi albo inaczej mowiac trzymalo sie i wspolgralo ze soba ? Chcialbym zebyscie temat portraktowali powaznie. :8) I jezeli znacie jakies dobre i sprawdzone stronki w ktorych mozna poszukac i sprawdzic ceny to chetnie przejze. Pozatym za 2 latka ,moze jak dobrze pujdzie planowalbym zmienic na 2.8 i teraz sie zastanawiam czy wkladac w ten silnik czy olac to poprostu. Wszystko zalezy ile trzeba bedzie wlozyc w te wszystkie rzeczy. Nie chce zmieniac samochodu tylko silnik,Wielu powie ze sie nie oplaca ale w moim wypadku niestety jest inaczej. Mieszkam za granica a zmiana samochodu nie wchodzi w gre bo troszke inaczej tutaj z cenami Pozdrawiam i czekam na jakis porady .DZIEKI 8) PS. Co sadzicie jeszcze o tych Chip'ach ,oczywiscie nie chodzi o te za 100 PLN z allegro. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a wyobrażasz sobie żeby to jeździło ttylkozmieniając silnik na 2.8?? dochodzi do tego mnóstwokosztów, jeszcze więcej jeśli byś miał to robić w warsztacie a nie sam jak 1.8 dobrze Ci jeździ to nim jeździj i składaj na 2.8, boprzy SWAPie może się okazać że nie wszystko do końca będzie dobrze chodziło. a to co wypisałeś to żadne zwiększeniemocy tylko normalna eksploatacja, a co do taniego tuningu to w dziale "tuning" coś tam jest na temat tuningu za 100zł ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 bo przy SWAPie może się okazać że nie wszystko do końca będzie dobrze chodziło. Brednia ... Pod warunkiem ze nie robisz tego w stodole .. Swap na 2,8 musisz liczyc 7-8 tys ze wszystkim lacznie z czesciami- cena zawsze ta sama pod warunkiem ze kupujesz dobry silnik kompletny... I robisz to w warsztacie ktory to robil wie co i jak ... I nie ma prawa cos zle chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 tym mnie podniosles na duchu w moim przypadku ,jeszcze w miare to by wyszlo.za auto dalem 22 tys PLN ,a taki z 2.8 kosztuje tutaj kolo 40 lub lepiej.Znajdzie sie cos napewno ale to juz nie bedzie w takim stanie ktory by odpowiadal. DOchodzi napewno skrzynia i te inne wszystkie potrzebne rzeczy. ta cena ktora podal trolu to chyba bylaby juz z wszystkimi dodatkami. A jak z zawiecha ? a taka przerobka to jedynie w warsztacie ktory sie tym zajmuje.. Dzieki <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 tym mnie podniosles na duchu w moim przypadku ,jeszcze w miare to by wyszlo.za auto dalem 22 tys PLN ,a taki z 2.8 kosztuje tutaj kolo 40 lub lepiej.Znajdzie sie cos napewno ale to juz nie bedzie w takim stanie ktory by odpowiadal. DOchodzi napewno skrzynia i te inne wszystkie potrzebne rzeczy. ta cena ktora podal trolu to chyba bylaby juz z wszystkimi dodatkami. A jak z zawiecha ? a taka przerobka to jedynie w warsztacie ktory sie tym zajmuje.. Dzieki <bmw_3> No to widze znalezliscie SUPER patent na zrobienie dobrego biznesu skoro przekładanie silników jest takie proste i tanie w dodatku to nic tylko kupowac 1.8 (22tys) zrobic przekładke za 8tys i sprzedawac efekt pracy za 40tys i wiecej :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a wiesz ze to nie jest glupie Tak wczesniej tez myslalem Kupywac w miare dobre z zewnatrz ( karoseria) a silnik zmienic i na handelek Tylko ta przekladka , napewno nie jest taka prosta :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Tylko ta przekladka , napewno nie jest taka prosta Jak to nie jest prosta ?? :drunk: Swap na 2,8 musisz liczyc 7-8 tys ze wszystkim lacznie z czesciami- cena zawsze ta sama pod warunkiem ze kupujesz dobry silnik kompletny... I robisz to w warsztacie ktory to robil wie co i jak ... I nie ma prawa cos zle chodzic Sam widzisz ze nie ma prawa cos zle chodzic wiec nie zwlekaj tylko otwieraj biznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 hehe na poczatek przydalo by sie zrobic to an swoim a puzniej odkladac kaske na to. Znalezc dobry silnik- top bylby troche problem . Znaczy tak mi sie wydaje <bmw_3> uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 tak tak a mądrulec jak zwykle wszystko najlepiej wiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 tak tak a mądrulec jak zwykle wszystko najlepiej wiiii Jakbys nie zauwazył ja tylko zacytowałem twoje słowa "troló" :lol: :lol: :lol: a swoja wypowiedz oparłem o twoją wiedze stąd chyba te zaszczyty naleza sie tobie ... z tonu wypowiedzi rozumiem ze robisz powtórke z rozrywki czyli rzucisz focha zbluzgasz wszystkich na forum , kazesz skasowac swoje konto a za 2 miesiace sie znowu zalogujesz i napiszesz w powitaniach trolu is back albo cos podobnego :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adihash Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 za 100zl to z allegro kolpaki sobie kup a nie CHIPA jesli momtowac CHIPA tu tylko w markowej stajni z hamownia koszt okolo 2tysi ale nie licz na niewiadomo ,lepiej sprzedaj to toczydelko i zakup sobie 328 i to juz fajowo biega . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 proste sprzedajesz 1.8 kupujesz 2.8 innego wyjscia nie widze, chyba ze masz auto w stanie salonowym z mnustwem opcji to wtedy moze i sie oplaca swapa robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 moze nie mnostwo ale nie narzekam ,a auta nie zmienie ,przynajmniej teraz i przez jakis czas. Pozdrawiam <bmw_3> 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 tak tak a mądrulec jak zwykle wszystko najlepiej wiiii Jakbys nie zauwazył ja tylko zacytowałem twoje słowa "troló" :lol: :lol: :lol: a swoja wypowiedz oparłem o twoją wiedze stąd chyba te zaszczyty naleza sie tobie ... z tonu wypowiedzi rozumiem ze robisz powtórke z rozrywki czyli rzucisz focha zbluzgasz wszystkich na forum , kazesz skasowac swoje konto a za 2 miesiace sie znowu zalogujesz i napiszesz w powitaniach trolu is back albo cos podobnego :lol: :lol: :lol: czasy sie zmieniaja, a ton wypowiedzi zle rozpoznajesz jezeli to jakas aluzja co do pewnego innego grona twoich fanow Z nimi rowniez nie utrzmyje kontaktu :roll: Szkoda gdybania i off topicu pozdro w swiateczny wieczor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWE Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 skoro chcesz zwiększyć moc w swoim aucie i chcesz żeby to był przyrost zauważalny to niestety nie kosztuje to 500zł tylko 20 razy tyle. Jeżeli stać Ciebie na wydanie 8 koła na przekładke silnika to mam dla Ciebie inną propozycje.... Załóż TURBO dzięki któremy zyskasz porządny przyrost mocy i będzie to najtqańszy przyrost mocy. Nie rzeźb z jakimiś chipami z allegro za 100zł bo tylko twój samochód będzie jeździł na ssaniu i nic po za tym. Nie zakładaj strumienic w miesce kata bo to początek wypalania gniazd zaworowych zrób tak... Zainwestuj 5-7 tys w Turbo do tego 2 tys wydech (i nie końiecznie musi być głośny) i z 500 zł na jakiś porządny PowerBox i efekt bedzie taki.... ok 180 kucyków świst turbiny i lekki basik... :mrgreen: aha.. jeżeli chcesz mocy z tego silnika wyciągnąć to niestety wydech trzeba zmieniać i nie kojarz zmian tego tłumika z wieśniackim warczeniem pod sklepami osiedlowymi. A jeżeli nie chcesz Turbo to i tak wydatek rzędu 4 tys to takie absoltune minimum bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Turbo za 5-7 tys to chyba u pana stefana w stodole ... uturbienie silnika to koszty minimum 10-12tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWE Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Turbo za 5-7 tys to chyba u pana stefana w stodole ... uturbienie silnika to koszty minimum 10-12tys tak tak... u stefka w stodole to możesz założyć brewki do beemki np. lanos z silnikiem 1.5 16v to wydatek rzędu ok 6 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 tylko ze tak szczerze ile pojezdzi na tym turno ?? wtedy ,ten silnik bylby strasznie wyzylowany...Tak mi sie wydaje...Turbo wyszlo by mniej wiecej tyle samo za Swapa...To co lepiej bybylo ? :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Turbo za 5-7 tys to chyba u pana stefana w stodole ... uturbienie silnika to koszty minimum 10-12tys tak tak... u stefka w stodole to możesz założyć brewki do beemki np. lanos z silnikiem 1.5 16v to wydatek rzędu ok 6 tys... Jak zalozysz mi turbo za 5 kola Z kutymi tlokami itd intercoolerem To szacunek dla Ciebie i odrazu daje Ci 10-12 tys zaloz mi biturbo mowie serio ! :shock: :shock: :shock: :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 mozna zalozyc zestaw soft turbo oczywisice na uzywkach czesciach wiec uszczelka pod glowica 100 turbina 1000 kolektor 1000 orurowanie 1000 ic 500 zawor 300 swina smt 700 strojenie 1500 robocizna 2000 i za mala kaske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Rozumiem serek , ale powiedz mi ile wyciagniesz z silnika na seryjnych gratach ? Zwlaszcza w beemce ? benzynowej w dodatku 4 cylindrowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi