Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

e46 touring ręczny na zacisku!

BaNdUr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! czy ktoś przerabiał temat ręcznego na zacisku zamiast na szczękach bo wiadomo jak to z tymi bębnami w bmw..

oczywiście auto zupełnie cywilne i ręczny miał by służyć do wiadomych rzeczy tylko stwierdziłem, że po kilkukrotnych regulacjach nadal nie jest On na tyle mocny. Może jest ktoś we Wrocławiu kto się tym zajmuje? albo rozważał ktoś opcje taką jak jest w vw gdzie linka ciągnie dźwignie w zacisku i ręczny jest igła;)

Pewnie swap zawiechy od czegos co ma tarcze ale od czego

przecież w bmw są tarczo-bębny ... w e30 e36 316,318 były bębny a w e46 wzwyż tarczo-bębny

temat dość ciekawy bo wiadomo jak w bmw ręczny to jakaś pomyłka chyba tylko montaż jakiejś hydro-łapy...

A jak jest w golfie 4 ? :) tam przy zacisku ham jest dzwignia ktora wypycha tloczek na slimaku i do dźwigni jest zapieta linka od recznego (nie dziala na ukl. Hydraulicznym) a przewod ham hydruliczny od hamulcow jest klasycznie przykrecony do zacisku. Tylko czy w jakims e46 jest taki system zeby to jakos zaadoptować hmm ?

Tapnięte z Mojego NOTE 3

Dokładnie o to mi chodzi czy jest możliwość zastosowania innego typu zacisku plug&play lub z małymi przeróbkami który działał by podobnie jak w vw? generalnie jestem skłonny założyć hydrołape tylko pytanie jak to będzie działać w praktyce jeśli będą dwie pompy na w jednym układzie, zastanawiam się czy podczas zaciągania kotwy ciśnienie nie będzie też blokowało delikatnie przednich kół stąd moje pytanie czy ktoś już to przerabiał?

Nooo to by bylo ciekawe jakby cos zaadoptowac, w sumie byle pasowalo podejscie linki recznego do zacisku to juz bedzie cos :) mysle ze przy nie duzych kosztach bylo by paru chetnych jakby wypalilo :) wstrzymam sie z zakupem tarcz kotwicznych na tył :)

Tapnięte z Mojego NOTE 3