Szpadyzor71 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ale kompresja aż tak lipna, że nie odpala czy co? Bo powiem szczerze, że u mnie z początku też kompresja była słabizna, ale z czasem (uszczelnienie, płukanki i oleje) i się pięknie wyrównała. Zresztą jeszcze w sobotę mówiłeś, że ani grama oleju nie bierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 no właśnie pali na strzała itp. chodzi nierówno ale oleju niet... nie wiem co jest grane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzAkSs Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 przez chwile wątpiłem (miałem nadzieje) ale po sprawdzeniu wszystkiego i podmiance kilku rzeczy żeby się upewnić. ciśnienie: - 1 cylinder 6 - 2 cylinder 10 - 3 cylinder 12 - 4 cylinder prawie 13 sprawdzane kilka razy reszty to już nawet nie mierzyłem bo sensu nie było na 1 był olej wiec ciśnienie powinno być trochę lepsze heh wiec i tak lipa.. auto pali jedzie ale na wolnych chodzi jak mercedes 123 2.0d plan jest wiec będzie gitarka i tak mareq planował swap może nie przed świętami ale kiedyś trzeba było to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ciśnienie sprawdzałeś na ciepłym czy na zimnym silniku? I co z pozostałymi cylindrami? Marek świrowałeś dzień wcześniej na lpg? Nic nie umiera odrazu... Z tego co słyszałem to b30 od dawna chodziło Ci po głowe,a teraz jest pretekst... Jak ogarniesz swapa to daj znać, chętnie odkupie Twój stary silnik... Co do b30 zadzwoń do B///M Garage, z tego co wiem to mają kilka m54 ale głowy nie dam że b30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzAkSs Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 redukcja z 5 na 3 czy tam 2 ciśnienie na zimnym i ciepłym. silnik juz klepniety jutro bedzie miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Redukcje 5 na 3 to dość często robie :4: Wszystko zależy od prędkości :wink: Fajnie że się udało :4: dajcie znać co ze starym :4: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linu666 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Redukcje 5 na 3 to dość często robie :4:Wszystko zależy od prędkości :wink: Fajnie że się udało :4: dajcie znać co ze starym :4: podzielimy się chopaku hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 silnik kupiony . mój na sell... skrzynia również stan perfekt... niedługo dam wszystko na śrubki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi