dycu7 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Witam od dluzszego czasu swieci mi sie czujnik walka rozrzadu w compacie ale teraz postanowilem zrobic z tym porzadek. generalnie samochod normalnie dziala, elegancko odpala, silnik pracuje jak igla itp. ale kontrolka mnie denerwuje. mechanik powiedzial mi ze mozliwe ze rozrzad jest do roboty. a stan licznika wskazuje 200000 km i to jest sprawdzone. czy mozliwe zeby rozrzad byl do wymiany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Jaki silnik? Podpinałeś auto pod komputer? Na pewno jest to ten czujnik? W BMW rozrząd jest do wymiany jak pęknie czyli przy przebiegu ok 1mln km, wcześniej raczej auto zawinie się na drzewie niż dojeździe do tego stanu licznika. Zmień mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dycu7 Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 nie pamietam jak sie nazywa blad. tylko co pamietam ze informacja blad polozenia czujnika walka. a silnik to 316 1895 cm. kontolka swieci caly czas ale silnik normalnie pracuje. blad byl usuwany kilka razy ale zawsze po chwili wraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 no to jest raczej uszkodzony czujnik położenia wałka rozrządu być może usterka nie jest stała a tylko chwilowa i dlatego wywala błąd po skasowaniu , a mechanik widać chce szarpnąć kasę a nic nie zrobić wykasuje cię za remont rozrządu i będziesz pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi