brawurek Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Witam wszystkich forumowiczów, mój problem polega na tym, że nie działa mi zamek centralny w tylnich prawych drzwiach. Dostałem info, że może to być siłownik zamka. Kupiłem używkę i podmieniłem go. Cały mechanizm zadziałał tylko raz czy dwa i wszystko z powrotem padło. Podejrzewam, że wiązka kabli nie przewodzi impulsu, tylko nie mam jak tego sprawdzić. Czy jest jakiś forumowicz,który ma miernik i byłby skory pomóc zdiagnozować problem? Bo jeśli się okaże, że prąd w kablach jest, no to sprawa jasna - dalej problem z siłownikiem... Po serwisach specjalizujących się w bmw we Wro juz dzwonilem i raczej 90% jest zawalona robotą... Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwariusz Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Dziwne, bo miałem identyczny problem, te same drzwi. Dokładnie tak samo wymieniłem siłownik i dokładnie to samo. Pomogło pomazianie smarowidłem i wymiana akumulatora na nowy. Nie wiem co bardziej, bo robiłem to na raz. Od wymiany akumulatora problem nie występuje. Sent from my SM-N9005 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brawurek Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nikt więcej nie miał takiego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ameryka Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Sprawdź w tylnej klapie wiązke często ona tam ulega uszkodzeniu miałem już taki problem mi przy zamknięciu odrazu otwierało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brawurek Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Sprawdzić mogę jedynie wizualnie, bo nie mam miernika. Zastanawiam sie czy owego nie kupić za 20zł z alledrogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwariusz Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Taniej będzie kupić niż podjechać do Brzegu Sent from my SM-N9005 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Z tego co wiem miales byc u nas dzisiaj o 16. Dzwonisz po warsztatach, dupe zawracasz, umawiasz sie i nie przyjezdzasz... Piszesz ze warsztaty zawalone robota bo nie chce ci nikt tego zrobic na poczekaniu czy dlatego ze nie za darmo ? Skoro zastanawiac sie nad miernikiem za 20 pln to chyba wlasnie darmowej naprawy szukasz. Bierz miernik i baw sie sam. Nr telefonu warsztatu to nie infolinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brawurek Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Chwila bo czegoś nie zrozumiałem. Z tego co ja wiem, "miałem dzwonić po 16" i sprawdzić czy jest wolne miejsce a nie, że byłem umówiony na 16 - to po 1. Po 2 - akurat w trakcie dnia mi coś wypadło i byłem zajęty do 18. Gdybym wiedział, że jestem umówiony na pewno bym zadzwonił i powiadomił. Miernik jest mi tylko potrzebny do sprawdzenia, czy bede w stanie sam zlokalizować i naprawić problem , (jako że sam lubie grzebać) czy bede musiał odstawić samochód do warsztatu. Poza tym, u was już "zawracać dupy" nie będe, także spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brawurek Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) SPrawdziłem już czy jest napięcie w kostce. Przy otwieraniu/zamykaniu z pilota pokazuje napięcie nieco ponad 10V . Tak powinno być? Bo jeśli tak, to zwiększa sie prawdopodobieństwo, że kupiłem drugi siłownik który też już umarł... Rozebrałem drugie drzwi pasażera, wyjąłem sprawny siłownik i podpiąłem do wtyczki w drugich drzwiach i działa bez problemów. Podpiąłęm też "niby" działający siłownik który kupiłem na allegro i nie dał żadnej oznaki życia. Czyli podsumowanie jest takie, że kupiłem na allegro siłownik który od razu umarł lub już był w stanie agonalnym... Edytowane 21 Lutego 2016 przez brawurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi