Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. PRZEMO Opublikowano 16 Lutego 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 długo zastanawiałem się czy napisać ten temat..... mama zawsze mówiła , że nie sra się we własne gniazdo... po sprzedaniu swojej bmki , postanowiłem jednak kupić nowe auto. w sumie to miałem parę pomysłów : E60 , e 91, e92 , teraz poluję na F10/11... odkąd pięć lat temu dołączyłem do forum Maxbimmera, traktowałem was wszystkich niemalże jak rodzinę , a rodziny się na minę nie sadza...ale co poniektórzy mają jak widać inne zasady... jakiś czas temu mocno rozglądałem się za e 92, i moją uwagę zwróciła ta oferta: http://www.maxbimmer.pl/f16/e92-335d-mg-motorsport-ic-30566/ po rozmowie z Lukasem , byłem mocno zainteresowany jego autem , ale stety niestety Lukas wspomniał o tym ,że ktoś z forum sprawdzał auto w Inchcape... na jego nieszczęście mam dobrego znajomego na kierowniczym stanowisku w Aso, więc pozwoliłem sobie wykonać szybki telefon, celem zasięgnięcia opinii o aucie po przeprowadzonych oględzinach... i włos na głowie mi się zjeżył... generalnie chodzi o stan blacharsko -lakierniczy.... nie prawdą jest ,że błotnik tylni był tylko cieniowany - na mierniku ponad 4000 mikro... generalnie sporo elementów jest polakierowanych powtórnie .... oczywiście nie jest to nic złego pod warunkiem ,że sprzedawca informuje o ty kupującego , a nie wypisuje w ogłoszeniu jaka to mega , bezwypadkowa lalka , a wtedy kupujący mając świadomość tego stanu rzeczy sam podejmuje decyzję ... nie chcesz wiedzieć Lukas jak bym się w k u r w i ł , gdybym przyjechał do wrocka , pojechał do serwisu na oględziny i wyszły by takie kwiatki... w całej swojej wierze w dobro każdego człowieka , pozostaje mi mieć tylko nadzieję ,że nie miałeś wiedzy na ten temat , bo jeśli przez telefon kłamałeś mi z premedytacją to brak mi słów... jeśli jednak byłeś świadomy tych felerów , to powinieneś zostać usunięty z forum... twoje ogłoszenie powinno być moim zdaniem usunięte , ponieważ nie zgadzam się na to aby pod egidą klubu sprzedawano ludziom jako igły coś takiego... oczywiście możesz powiedzieć ,że wiele aut ma jakąś historię... owszem , ale jeśli kupujący jest o tym poinformowany , to zmienia to całkowicie postać rzeczy... pozytywem auta jest przebieg , który został uznany za realny... mam nadzieję ,że nie poczułeś się dotknięty/ obrażony moim postem , bo nie taki był jego cel... o przyszłości twojej i twojego ogłoszenia na forum mam nadzieję , zadecyduje zarząd forum... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Lecę po popcorn :mrgreen: Inspektor Przemek :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej3131 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 [ATTACH=CONFIG]39087[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Tak w skrócie auto bezwypadkowe z super wyposażeniem i super stanie. Chętnie poznam zdanie właściciela auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasbmw Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 nie prawdą jest ,że błotnik tylni był tylko cieniowany - na mierniku ponad 4000 mikro... generalnie sporo elementów jest polakierowanych powtórnie .... oczywiście nie jest to nic złego pod warunkiem ,że sprzedawca informuje o ty kupującego , a nie wypisuje w ogłoszeniu jaka to mega , bezwypadkowa lalka , a wtedy kupujący mając świadomość tego stanu rzeczy sam podejmuje decyzję ... To ze kawałek błotnika tzn.jakieś 15 cm był mało malowane ja nigdy nie ukrywałem bo wiem to od dnia kupna i mówię to każdemy kupującemu podczas rozmowy. Nie wiem skąd wartość 4000 na mierniku bo mi pokazywało okolice 1000 um. Reszta całego auta pokazuje od 170-180 um wiec nie wiem skąd pomysł że całe auto było malowane. Niestety przy całym badaniiu nie było ani mnie ani Przemo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasbmw Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 No i oczywiście w rozmowie z Przemo mówiłem o malowaniu błotnika. Nie zgadzają się wartości z tym co ja mierzylem a co mierzył serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej3131 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Ale 1000um to nie jest 2 malowanie tylko szpachla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 No dobra ile by nie było, rozchodzi się bardziej o to, czy było powiedziane że coś takiego jest, czy cicho sza. Chodzi już o fakt, a nie o ilość tych mikronów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasbmw Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Tak było powiedziane że było coś robione. Powiedziałem że było i że dokładniej wartości nie pamiętam i że będę zciemnial że pamiętam. Błażej nie wiem jak dla ciebie ale ja wolę szpachle małym odcinku niż prucie całego auta żeby wymienić błotnik i w ogólnym rozrachunku i tak trzeba poszlachlowac trochę. A jak by auto było po mocnym uderzeniu to by wymienili właśnie cały błotnik a że była szkoda parkingowa na którą widziałem papiery z ubezpieczenia to jest jak jest. O czym wiem od dnia kupna. I powtarzam kolejny raz mówię to każdemu kto dzwoni o auto. I mówiłem też Przemo i mówiłem też Konikowi bo też był zainteresowany autem. Także nie rozumiem po co cały temat i nagonka. Ja tam nie mam parcie na sprzedaż. Sprzedam to sprzedam a nie to będę dalej latał i cieszył się z posiadania 335d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gut7 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Przemo ty też sprzedawałeś coupe z powodów rodzinnych i szukasz kolejnego coupe, więcej miejsca z tyłu na fotelik w e92 ;-) wiadomo każdy coś podkoloruje przy sprzedaży. Auto lukasa zawsze można było zobaczyć na zlotach itp. więc można było pomacac, na wizytę w aso też z tego co wiem zgodził się bez problemu. Przy kupnie takiego auta ważny jest przebieg i kondycja. Blacha wiadomo też istotna sprawa ale sam wiesz jak w coupe jest albo trochę szpachli albo wstawanie błonnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Podsumowujac : ulep czy nie ? :mrgreen: w sensie malunek ? Lukas mowil prawde ze bylo malowane czy cisza i jak w opisie :"Nie to co reszta "bezwypadkowych seryjnych z allegro" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Nie za bardzo rozumie o co Ci Przemo chodzi... Piszesz że auto miało większą historie niż ten błotnik po ROZMOWIE TELEFONICZNEJ z Aso???? Bez oględzin? Jak sprzedawałeś e46 to też słyszałem opinie "30k za e46 po wstawianej ćwiartce" i w opisie tego nie widziałem... Jak masz tego znajomego w aso to nie mogłeś poprosić Lukasa żeby podjechał na oględziny ? Dla mnie ten temat się nadaje do kosza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Moja tez na sprzedaz bedzie ale malowana :mrgreen: od razu mowie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livin Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Niech pierwszy rzuci kamieniem kto bety malowanej nie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Hah mój stary siep niemalowany(bo cały błotnik wymieniłem na nowy):lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Niech pierwszy rzuci kamieniem kto bety malowanej nie miał moja nie jest malowana... jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Czytajcie ze zrozumieniem :bag: generalnie sporo elementów jest polakierowanych powtórnie .... oczywiście nie jest to nic złego pod warunkiem ,że sprzedawca informuje o ty kupującego , a nie wypisuje w ogłoszeniu jaka to mega , bezwypadkowa lalka , a wtedy kupujący mając świadomość tego stanu rzeczy sam podejmuje decyzję ... Ja osobiście nie byłbym zadowolony gdyby ktoś kogo znam od kilku lat mówił co innego a w rzeczywistości wygląda to troche inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linu666 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 moja nie jest malowana... jeszcze... Jest pierwszy kamien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 osobiście znam taką sytuacje: znajomy kupił auto z Inchape, pojezdził jakś czas i wystawił bo chciał zmienić, przyjechał klient poogladal sprawdził historię.. co się okazało auto było bite, malowane itp ogolnie jakas transportowa rozpierducha. w aso nic mu nie powiedzieli, auto sprzedali jako nowe ... dopiero teraz sie procesuje puenta ... wolałbym auto lakierowane, niz z wstawianą ćwiarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 osobiście znam taką sytuacje: znajomy kupił auto z Inchape, pojezdził jakś czas i wystawił bo chciał zmienić, przyjechał klient poogladal sprawdził historię.. co się okazało auto było bite, malowane itp ogolnie jakas transportowa rozpierducha. w aso nic mu nie powiedzieli, auto sprzedali jako nowe ... dopiero teraz sie procesuje Kosa też znam tego gościa :4: dlatego opinie i diagnozy naszego aso mam "delikatnie mówiąc" w poważaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) :4: Edytowane 17 Lutego 2016 przez Chacko e30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmo Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Heh, wychodzi na to, że w/w ASO jest wyrocznią :-) Znam kilka przypadków wśród znajomych (nie tylko z BMW, ale również), którzy w różnych okolicznościach (ostatni przy odsprzedaży salonowego auta) dowiedzieli się, że auto było malowane. Dodam, że sztuki salonowe, bez napraw blacharsko-lakierniczych w trakcie użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Bez sensu temat Auto nie kupione na szczęście lub nie Kolega informuję że malowany wiec chyba ok Z opisu jednego i drugiego wynika że każdy ma coś na kogoś do powiedzenia auta Ci nie wciskal na hama z tego co piszę A i dla przykładu w temacie powinno byc wrzucony link z ogłoszeniem żeby sprawdzić zgodność z twoim opisem A to ze jeżeli bylo bardziej dłubane to na forum tym bardziej powinno być napisane żeby właśnie nie dochodziło do takich sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasbmw Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 W ogłoszeniu było bezwypadkowe bo szkody parkingowej nie uważam jako wypadek. Jak by był wypadek to nie robili by tego błotnika tylko by go wycieli i wspawali nowy. Dzięki Gut i nie tylko tobie z resztą uklon_bmw No i właśnie na to wyszło że Aso jest wyrocznią bo mają miernik za 3 tyś. No i mówili coś że turbina pada a stwierdzili to bez podłączania kompa. Na słuch i doświadczenie bo często mają 335d bez DPF-a i z tłumiekiem MG. A co do mojej E92 to mi to lotto co ktoś o niej sądzi,ja tam wiem swoje. Mierzyłem ją miernikiem i zmierze jeszcze raz i porobię foty jak tylko bedzie pogoda bo na chwile obecną (napier*** śnieg) A no i bym zapomniał: Byłem na programie w TC Performance w Łodzi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Nie za bardzo rozumie o co Ci Przemo chodzi...Piszesz że auto miało większą historie niż ten błotnik po ROZMOWIE TELEFONICZNEJ z Aso???? Bez oględzin? Jak sprzedawałeś e46 to też słyszałem opinie "30k za e46 po wstawianej ćwiartce" i w opisie tego nie widziałem... Jak masz tego znajomego w aso to nie mogłeś poprosić Lukasa żeby podjechał na oględziny ? Dla mnie ten temat się nadaje do kosza! nie musiałem pisać w ogłoszeniu o wymianie poszycia [ nie ćwiartki] , bo WSZYSTKO jest w mojej galerii... poza tym kupujący wszystko wiedział , powiedziałem o aucie tyle ile sam o nim wiedziałem... myślę ,że wszystko z Lukasem sobie wyjaśniliśmy przez telefon... temat uważam za wyczerpany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi