BRYTU Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Autko jeździło normalnie do czasu.. Powrót z pracy e46 coś zaczęło śmierdzieć podejrzewałem kable jakieś zatrzymałem się lecz nic nie zdiagnozowałem. Przestało śmierdzieć normalnie wracałem do domu i do pracy, dwa dni pozniej nie wiem z jakiego powodu co światła zapala się tylko ikonka EML i gdy ruszam trzęsie nim całym skacze do przodu i do tyłu, co chwile muszę gasić i zapalać by wrócić do domu. Podejrzewam z tego co czytałem na forach , przepustnice by wyczyścić. Jeszcze tego nie robiłem ale może ktoś z was wie co i jak na ten temat. Albo ktoś z Wro mógłby zdiagnozować tą usterkę ? Pozdrawiam bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 zanim zaczniesz podejrzewać podłącz pod kompa, kamcio często bywa we wrocku to może ci to sprawdzić, ale generalnie może to byćwłaśnie problem z przepustnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marta.n Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Mi czyszczenie przepustnicy nie pomogło, po zdjęciu kolektora okazało się, że na jednym wężyku była dziura większa niż kciuk, nowy wężyk i działa jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dan Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Witam mam podobnym problem co jakiś czas wywala mi kontrolki eml, dsc i czasami check dzieje się to w sposób raczej nie przewidywalny wymieniłem gumy za przepływką bo była dziura na odnodze do krokowca myślałem że już dobrze bo dwa dni spoko ale teraz właśnie tak się dzieje ze auto potrafi jezdzic dwa dni ok i potem wywala kontrolki po podpięciu pod kompa pokazuje błędy D7 czujnik tlenu za katalizatorem bank 1 brak sygnału 77 Nieprawidlowosc, sygnal 2, przepustnica silnika wg czujnika przeplywu masy powietrza 76 Nieprawidlowosc, sygnal 1, przepustnica silnika wg czujnika przeplywu masy powietrza wymieniłem przepływkę na używaną i nadal to samo czy to problem będzie z przepustnicą ? rok temu ją czyściłem bo juz nie mam pomysłu co moze być a jak sprawnie sprawdzić szczelność dolotu ? jak ktoś miał podobne problemy albo coś wie w tym temacie proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Miałem taki problem w e39, okazało się, że odma była nie drożna, wymieniłem odme z kompletem rurek i spokój od ponad roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dan Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Taki zamiar właśnie jest by wymienić odmę i rurki wszystkie od niej . A jak powinna wyglądać praca silnika po odkręceniu korka oleju bo u mnie to wygląda tak gdy auto zimne to przez korek zasysa przez chwilę powietrze a potem przestaje to chyba oznacza że odma nie drożna ?? Tylko ciekawi mnie czemu przez chwilę potrafi zasysać powietrze a potem to przestaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dan Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Odma została wymieniona przez 3dni było ok zasysanie przez korek wlewu oleju jest tez cały czas lecz po tych trzech dnia znów wywaliło eml i trakcje zrobiłem adaptacje chwilę pojeździłem i dziś rano odpala i odrazu eml i obroty skaczą 500-2000 i nie da się gazu dodać nawet . Przepustnice czyściłam przy wymianie odmy i rurek co mu jeszcze może dolegać kto ma jakąś radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Podmien przepustnice i wtedy zobaczysz co się będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dan Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Podmieniłem na inną tylko że tak to nie sprawna wcale więc czekam na kolejną na podmianę jeszcze takie pytanie jak się powinno zachowywać otwarcie przepustnicy pokazywane na komputerze mi dopiero przy około 4tys obrotów pokazuje otwarcie przepustnicy na 1% tak przy delikatnym dodawaniu gazu a przy takim nagłym jest to znacznie większa wartość czy to jest normalna reakcja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi