Dexter1919 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Panowie, witam wszystkich! Chćę pomalować auto u siebie w garażu płynną gumą. Ale na alegro PlastiDip kosztuje wprawie 1000 zł za 10 litrów, a Rubber Paint 550 zł. Czemu taka duża różnica w cenie, czy ktoś już miał doświadczenie z jakąś z farb. Proszę o opinii. Dziękuję) bmw_0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwariusz Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Pewnie w plastidip płacisz za markę... Ja po obejrzeniu kilku zdjęć z tym jak wygląda taki plastidip po roku użytkowania zrezygnowałem z tego pomysłu. Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 No to jeśli mówisz że plastidip nie daje rady, to nawet nie próbuj innych półproduktów, z moich osobistych doświadczeń + to co widziałem w telewizji (gość robił próby 3 marek na tvn turbo i wygrał plastidip) to wszystko jest o kant... rozbić. Niby tanie i wydaje się że łaaał, będzie super zmienie sobie kolor, w rzeczywistości pewnie żeby pokryć auto zejdzie Ci więcej materiału niż zamierzasz. Gdzieniegdzie się zaraz pozrywa, np przy klamkach, aaa i nie daj boże Ci benzynka skapnie podczas tankowania. Lepiej za tą kasę wypoleruj swój lakier i ciesz się autkiem, bo każdy kolor ma coś w sobie i można coś ciekawego z nim zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter1919 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Wiem wiem że można i wypolirować, ale coś wpadł w głołę pomysł z PlastiDipem) Wiem że to tylko na parę miesięcy, ale w zależnoći jak przygotuję auto do malowania, taką jakość będę miał. Dziękuję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Tez rok temu poznałem Plastidipa, byłem napalony jak talala, bo łaaał, 1000 zł i mam nowy kolor. później zacząłem zgłebiać temat, coraz gorzej i gorzej, powiedziałem sobie ok...idę w folię, będę oklejał, jakieś 3-4 patyki, ale doobra, folia to folia kilku ludzi już to sprawdziłem i jest raczej ok, ale znowu zgłebiałem i zgłębiałem temat, że w sumie cena podobna do przelakierowania auta, i co..i skończyłem na nowy lakierze na całej powierzchni auta i to była najlepsza decyzja, oczywiście 1 tys a 4 tys to różnica. kwestia czy ma być tanio czy dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXSiwek Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Pomalowali nam jedno auto do sprzedaży plastidipem bo to była "tańsza" opcja niz np folia. Auto sie nie sprzedało a jak zobaczyliśmy efekt to zrozumieliśmy dlaczego. Chłopaki którzy podjęli sie ściągnięcia tego z auta powiedzieli ze byliśmy pierwszymi ich klientami na ta usługę i ostatnimi bo zdrapywali ręcznie 4 dni. Wzięli 400 zł teraz ta usługa gosztuje 2000 zł zeby nikomu nie przyszło do głowy sie z tym zgłaszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi