michal_f Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Takie pytanko, wygrywał ktoś softy Alpiny b10 V8 do silnika m62tub44 i skrzyni 5hp24? Jakieś odczuwalne zmiany poza brakiem tryby Sport i przesunięcie odcinki wyżej? I drugie pytanie, ma ktoś może numery softow Alpiny b10 V8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Dawac tutaj informacje skrzynia do Alpiny już ogarnięta, ale z silnikiem mamy dylemat Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Kamcio softa alpiny wgrywales już do takiej skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Mało Ci niutków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Kamcio softa alpiny wgrywales już do takiej skrzyni? Jak chcesz jakieś info na temat tego softu to mam parę info Mało Ci niutków? Tego zawsze mało niestety skrzynia mnie ogranicza, ale warto próbować jakieś zmiany wszystko będę starał się dokumentowac hamownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Gdzieś to wszystko mam, jeżeli nie zgineło po reinstalacji systemu to podeśle Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Grzechu stawiam flaszkę za info będziemy na Michała V8 testować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzAkSs Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 denerwujcie ludzi bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 najsampierw testujemu w mojej padace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Tera same alpiny bedo jeździć na forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Zaintrygował mnie temat, poszperałem w swoich zapasach i wsad do skrzyni mam do silnika chyba w zasadzie tez musze tylko sprawdzić do którego ME bo było kilka i pytanie czy elektronika wszystkich jest taka sama bo jeśli HW bedzie inne ot niestety ale bedzie kupa podeślij mi ktoś swój VIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzAkSs Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 chyba muszę zmienić auto hehe wszyscy jakoś szybko modzą ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Człowiek coś wymyśli i już na forum zgapiająNajpierw test na moim. Hamownia przed i po dla sprawdzenia czy jakiekolwiek zmiany w krzywej momentu i mocy nastąpiły. podeślij mi ktoś swój VIN Leo jak coś to mój VIN GG88359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Touras Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Ciekawe, ciekawe. Tyle,że alpina V8 to jednak sporo inny silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Ciekawe, ciekawe. Tyle,że alpina V8 to jednak sporo inny silnik Silnik Alpiny jest na bazie m62/m62tub44, a jego oznaczenie m62/m62tub46/48. Także nie aż tak sporo. Sprawa wygląda podobnie jak przy m52. 2.0, a 2.8 niby takie same, a jednak różne. A osprzęt podobny, przeniesienie napędu tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Touras Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 To wiem, ale tam bardziej agresywne wałki ssące, wydechowe nieco inny wydech, więc nie wiem na ile to sprawdzi się w seryjnym M62B44TU. Chyba bardziej program od Dinan. SPECS MODIFICATIONS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Ale jaki program od Dinana? Przecież oni zrobili multum modyfikacji osprzętu silnika i przeniesienia napędu. Ja tu pisze o zmianie samego programu silnika i skrzyni bez jakiekolwiek ingerencji w osprzęt. Bo na serii to i program od Dinana nic nie da. Cały temat jest o tym czy te zmiany dadzą jakikolwiek efekt, jak się zmieni charakterystyka silnika i skrzyni. Głupia ciekawość. Mocy Alpiny się nie uzyska, bo ta została podniesiona dzięki zwiększeniu pojemności, lzejszymi walkami . Bo nie samym wydechem. Który i tak nie jest jakiś mocno "tuningowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIsiekGTR Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Dnia 11.02.2016 o 22:29, Leo napisał: Zaintrygował mnie temat, poszperałem w swoich zapasach i wsad do skrzyni mam do silnika chyba w zasadzie tez musze tylko sprawdzić do którego ME bo było kilka i pytanie czy elektronika wszystkich jest taka sama bo jeśli HW bedzie inne ot niestety ale bedzie kupa podeślij mi ktoś swój VIN Taki ciekawy temat i tak sie skończył ehh ;D leo podzieliłbyś sie tymi zapasami soft silnika alpina b10 f3 m62b46 masz może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Taki ciekawy temat i tak sie skończył ehh ;D leo podzieliłbyś sie tymi zapasami soft silnika alpina b10 f3 m62b46 masz może ?Temat sie skończył bo ja już dawno jeżdżę z softem z silnika 4.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIsiekGTR Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 1 godzinę temu, michal_f napisał: Temat sie skończył bo ja już dawno jeżdżę z softem z silnika 4.6 Ma rozumieć ze nikt sie nie podzieli ta informacja o sofcie,zbyt tajne? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Ma rozumieć ze nikt sie nie podzieli ta informacja o sofcie,zbyt tajne? ;pGdybyś śledził forum, a nie tylko jeden wątek nt softu to byś znał szczegóły ale mając dwa posty, tylko i wyłącznie w ww. sprawie to co się dziwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIsiekGTR Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 26 minut temu, michal_f napisał: Gdybyś śledził forum, a nie tylko jeden wątek nt softu to byś znał szczegóły ale mając dwa posty, tylko i wyłącznie w ww. sprawie to co się dziwić Nigdy nie myślałem ze będę mieć e39 540i i miałem śledzić wątek o alpinie, proszę cie dobra trudno poradzę sobie dzięki za wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Nigdy nie myślałem ze będę mieć e39 540i i miałem śledzić wątek o alpinie, proszę cie dobra trudno poradzę sobie dzięki za wszystko Chociaż mogłeś się przywitać na forum pokazać auto. Ale po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 4 minuty temu, michal_f napisał: Chociaż mogłeś się przywitać na forum pokazać auto. Ale po co No tutaj nie mogę się z tobą Michał zgodzić, bo kolega przywitał się i pokazał auto, odsyłam na jego profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 No tutaj nie mogę się z tobą Michał zgodzić, bo kolega przywitał się i pokazał auto, odsyłam na jego profil.A no tak, zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi