kubaoli Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam wszystkich mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość. Problem polega na tym że chciałem wymienić radio poprzedniego właściciela na swoje mp3. Ściągnąłem osłonę, wyciągnąłem radio tak że miałem dostęp do kostek i do anteny. Kiedy odpialem pierwszą kostkę po prostu wyrwalo mi ją z ręki i zniknęła w czelusciach kokpitu, reszta kabli jest ale też nie bardzo wystają jakby były za krótkie. moje pytanie czy muszę rozbierać cały kokpit czy da się to jakoś chirurgicznie załatwić? I jeśli muszę to od czego zacząć? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczu Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 To powinno pomóc AG21 Chwytak sprężynowy do śrób i małych elementów (5647211456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. [ATTACH=CONFIG]38944[/ATTACH] Porozbieraj trochę plastików z wierzchu, żebyś miał możliwość wsunięcia ręki w otwór po ramce radia, postaraj się złapać chwytakiem wiązkę i delikatnie podciągnąć ją do góry - na tyle żebyś mógł chwycić kostkę ręką. W zlokalizowaniu kostki pomoże też mała latareczka i kawałek lusterka (najlepiej takie warsztatowe/dentystyczne, ale nawet takie damskie z kosmetyczki powinno zdać egazmin). Jeśli to nie pyknie to dalej endoskop i ostatecznie rozbieranie deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 W e36 łatwo ściągniesz plastikową osłonę między nogami kierowcy a kierownicą - ta duża klapa. Może tam da rady paluchy wsadzić i coś wygrzebać. Ewentualnie z drugiej strony schowek wytarmosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Bardzo szybko możesz wyciągnac schowek na okulary. Otwierasz klapke i potem mocna za nia szarpiesz i schowek masz na wierzchu. Jak go wyjmiesz to może bedzie widac przewody. O ile spadły tak nisko. Sory. Dopiero po dodaniu posta zauwazylem, ze to w e36. A ja pisalem o e46:bag: Edytowane 7 Lutego 2016 przez Kandyn ;. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaoli Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedź zrobiłem podobnie jak buczu radził tj. Zjadłem schowek na okulary żeby zlokalizować cel, a jak już go znalazłem to wiedziałem, że będę musiał zdemontować nawiew bo kostka była dość głęboko. Po zdjęciu nawiewu trochę gimnastyki paleczkami do chinszczyzny i kable na wierzchu. Wszystko działa jak należy poza tym że nie do końca mogę poradzić sobie z nawiewem wie ktoś jak go z powrotem włożyć żeby się zatrzasnal idealnie? ( na tą chwilę śmigam z lekko odstajacym w okolicy zlaczenia z tapicerka) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczu Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedź zrobiłem podobnie jak buczu radził tj. Zjadłem schowek na okulary żeby zlokalizować cel, a jak już go znalazłem to wiedziałem, że będę musiał zdemontować nawiew bo kostka była dość głęboko. Po zdjęciu nawiewu trochę gimnastyki paleczkami do chinszczyzny i kable na wierzchu. Wszystko działa jak należy poza tym że nie do końca mogę poradzić sobie z nawiewem wie ktoś jak go z powrotem włożyć żeby się zatrzasnal idealnie? ( na tą chwilę śmigam z lekko odstajacym w okolicy zlaczenia z tapicerka) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Najważniejsze, że misja udana Co do kratki nawiewu zdemontuj ją jeszcze raz i zobacz dokładnie gdzie umiejscowione są zatrzaski/klipsy. Przy okazji zerknij w jaki sposób są mocowane. Będziesz wiedział jak i gdzie konkretnie musisz docisnąć żeby wszystko siadło jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi