Kosa Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 chłopaki pomóżcie pacjent E36 316i m43 z LPG objawy: po 10 min jeździe, brak mocy dusi sie po dodaniu gazu nie trzyma obrotów, na LPG toche lepiej ale też nie da się jechać gdy postoje chwile i odczekam mogę jechać następne 5-10 min błędy : [ATTACH=CONFIG]38858[/ATTACH] na zimnym: [ATTACH=CONFIG]38859[/ATTACH] na ciepłym: [ATTACH=CONFIG]38860[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]38861[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]38862[/ATTACH] pierwsze co wymieniam czujnik położenia przepustnicy (brak reakji w INPA na przygazowanie, cały czas wartość 1.01), przepływka reaguje na odpiecie, zastanawiam się nad sondą ale jak widać wartości V zmieniają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 a tak sie zachowuje czujnik przy pomiarze rezystancji, Ktoś, coś ? [video=youtube_share;GosfWyOy3-8]https://youtu.be/GosfWyOy3-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Łatwiej by było jak bys wkleił film z nagranym zachowaniem w Inpie. Błąd 201 często świadczy o złej mieszance, np jak wtryski gazu przelewają, z tym błędem można "normalnie" jeździć, mój gruchot jeździł w M52 z tym błędem na dwóch lambdach (201 202). Nagraj jak w inpie zachowuje się czujnik, z tego co widać to jest reakcja więc, czujnik sprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Gaz jest zwykly nie sekwencja, jutro postar sie cos ponagrywac w live data, dzieki Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 te 10 minut jazdy jest na benzynie czy na gazie? czujnik płynnie zmienia rezystencję wieć raczej bym się go nie czepiał, ale sprawdź jeszcze raz obracająć go bardzo powoli czy nie gubi na chwile położenia lub zmieniają się nieprawidłowo wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 wyjazd, zagrzanie, przelaczenie... pozniej jazda i problem z moca co mnie zdziwilo to to ze w wartosciach analogowych nie zmienia sie kąt otwarcia przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 co mnie zdziwilo to to ze w wartosciach analogowych nie zmienia sie kąt otwarcia przepustnicy CZyli coś z czujnkiem albo kablami. Gaz jest zwykly nie sekwencja Nie ta epoka, na śmietnik z tym i sekwencję wstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi