tomi5 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Witam czy ktos sie orientuje ile powinno być atmosfer(bar) w oponie o rozmiarach 265/40/17 i 235/45/17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Swoje 225/45/17 pompuję do 3 atmosfer i sądzę że w twoich powinno też być tyle że względu na niski profil opony. A oprócz tego powinieneś mnieć na oponie napisane ile max możesz dowalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi5 Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 no to nieżle dzisiaj jak zajechałem na stacje to przód 235/45/17 miałem2.0bar i tak zostawiłem a tył 265/40/17 2,3 bar, wyrównałem i tak zostawiłem, uważasz ze za mało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Sądzę że tak w książce bmw mam napisane że przy takim profilu powinienem mnieć 3.0 atmosfery więc sądzę że u ciebie jest za mało bo 2,6 atmosfery to mam ale w zimówkach 205/50/17 więc 2.8 atmosfery przy takich kapciach jakie masz to nie będzie źle ale komfort się na pewno pogorszy za to przy większych prędkościach lepiej będzie trzymał się drogi mam na myśli zakręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi5 Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 ok a więć za twoją radą jade dziaja dopompować, dzieki bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 ok a więć za twoją radą jade dziaja dopompować, dzieki bmw_beer <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Mam opony 195/50/15 do ilu atmosfer powinienem je napompowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Tutaj macie linka gdzie można siędowiedzićjakie opony do samochodu ile atmosfer itp. http://forum.maxbimmer.pl/topics5/super-stronka-vt4678.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi5 Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 na każdej oponie jest podane ile max PSI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinacz Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Peter ja mam takie opony i pompuje je 1.9 wtedy mi sie najlepiej drogi trzyma ale latem zimom 2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 ja mam tabliczkę na słupku przednich drzwi kierowcy na dole.tam mam wszystkie ciśnienia z uwzględnieniem obciążenia auta. a wy macie takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Naturlich że jest naklejka , chyba że ktoś przy malowaniu auta zdarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi5 Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Jest taka naklejka, tylko w moim przypadku takie rozmiary opon nie zostały uwzględnione, dlatego pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donner Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 pytanie_bmw Nie wiem jak jeździcie na tak napompowanych oponach... 2,6 2,8.... ja bym chyba zęby stracił... nie słyszałem żeby któryś z producentów zalecał takie końskie dawki U mnie 225/40/R18 2.0 PSI ...opona ma mniejsze ugięcie ze względu na konstrukcję nie na ciśnienie... zbyt wysokie ciśnienie skutkuje słabą przyczepnością !!!Dla wyjaśnienia jeździ się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 dokjaldnie ,chcecie Driftowac czy jak? Do driftu stosuje sie wieksze cisnienie ,zeby opona nie trzymala sie dorgi... 2.3 do 2.6 to optymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 wlansie tu jest cyrk jedni mowia tak a inni inaczej, wez raz 2.2 i zobacz jak sie bedzie jezdzilo pozniej 2,5 i sam zdecyduj.niczego nie popsujesz.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Ja mam 255/40/17 i mam po3 atmosfery. Specjalnie bylem u fachowcow w "oponecie" i tylko potwierdzili ze sportowa opona niskoprofilowa ma miec tak duze cisnienie.Na necie tez mozna o tym poczytac wiec powodzenia zycze tym co do podobnych opon pchają ledwo 2 albo i mniej atmosfer. [ Dodano: 6 Wrzesień 07, 17:58 ] zapomnialem dodac ,moje opony to : Dunlop SP 9000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi