Rafałs Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Cześć wszystkim bmw_2 Tak ja w opisie, posiadam BMW E91 318D N47 i od jakiegoś czasu mam problem z falującymi delikatnie obrotami. Dzieje się to zarazem na zimnym jak i na mocno rozgrzanym silniku, jest to sporadyczne... - czasami jest ok, a następnego dnia falują cały dzień. Dodam jeszcze, że auto jest garażowane więc obecna temperatura na dworze nie ma znaczenia na częstotliwość tego zjawiska... Znalazłem filmik opisujący zachowanie silnika Jeżeli ktoś zna ten problem i może coś podpowiedzieć będę zobowiązany uklon_bmw dzięki bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 A dzieje się tak najprawdopodobniej przy włączonym nadmuchu powietrza i ja obstawiałbym wtedy uwalony dogrzewacz cieczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałs Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Sprawdzę to dzisiaj i dam znać ... Lecz zazwyczaj mam ustawione 22 stopnie w kabinie wiec ciepłego powietrza mocno nie wpuszczam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałs Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Sprawdzę to dzisiaj i dam znać ... Lecz zazwyczaj mam ustawione 22 stopnie w kabinie wiec ciepłego powietrza mocno nie wpuszczam . Sprawdziłem dogrzewacz cieczy i wszystko z nim ok, został zdemontowany jest czysty i grzeje więc to raczej nie to... Jakieś inne pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi