yab Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Czy to prawda, że jak stosuje się wkładkę zamiast filtra to może paść przepływomierz? Ponoć chodzi o to, że drobiny oleju, którym jest nasączona wkładka lecą w głąb i oblepiają przepływkę. I koniec końców już nie spełnia swojego zadania i trzeba wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Czy to prawda, że jak stosuje się wkładkę zamiast filtra to może paść przepływomierz? Ponoć chodzi o to, że drobiny oleju, którym jest nasączona wkładka lecą w głąb i oblepiają przepływkę. I koniec końców już nie spełnia swojego zadania i trzeba wymienić Jak przesadzisz z olejem to oblepisz wszystko w dolocie. Nie tylko przepływomierz, W dolocie też DISa dostaje. Ja raz rozbierałem i myłem cały dolot Na szczęście nic nie umarło Umyłem też filtr (ja akurat ma stożek) i po wyschnięciu użyłem patyczka do uszu do sprawdzenia od środka czy jest ślad oleju. Był lekki ślad więc w ogóle nie psikałem "na świeżo". Po ok 100km zajrzałem i nic nie było brudne. Ani od oleju ani brudu "test białej rękawiczki" Inną kwestia jest samo zastosowanie takiej wkładki. W serii to się po prostu nie sprawdza i tyle w temacie bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 dolot mam od M54B30. Zaraz też będzie dłubany wydech więc pomyślałem, żeby wpadła jeszcze wkładka, np. Pipercross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 dolot mam od M54B30. Zaraz też będzie dłubany wydech więc pomyślałem, żeby wpadła jeszcze wkładka, np. Pipercross No to pewnie że warto Tylko jak pisałem wcześniej olejem psiknij z dużym umiarem. A jak wrażenia po wymianie i w trakcie eksploatacji z dolotem od M54? Warto? Mocowanie przepustnicy dorabiałeś czy kupiłeś gotowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Jak psikniesz olejkiem wez pozniej przedmuchaj jakims kompresorkiem Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 ogólnie to jest lepiej. Dół został bez zmian, ale od 2,5k rpm zbiera się lepiej. Przy 3,5-4k rpm czuć jak drugi oddech łapie - prawie jak w Hondzie Sama końcówka tak powyżej 5k rpm to też została bez zmian, czyli już trochę tam puchnie. Katy mam do wymiany więc może to mieć jakiś związek. Adapter ściągałem z Ebaya z zagranicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 te wkładki po kupnie są już gotowe do założenia czy trzeba jeszcze dokupić na wstępie olej i nasączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi