slemp Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Witam! mam problem z szyba w dzwiach bocznych - BMW 325 coupe rok 94. I teraz mam takie pytanie: Jak zalozyc plastikowy prowadnik od podnoszenia szyby. W zaden sposob nie moge zalozyc zawleczki- bolec wypada po prostu.POMOCY dobrzy ludzie pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Rozumiem, że masz problem ze ślizgaczem w mechanizmie ręcznym podnoszenia szyby :wink: Niedawno miałem to samo - szyba spadła z prowadnic. Najpewniej ślizgacz pękł i dlatego nie możesz założyć zawleczki. Ślizgacz zakłada się w takie metalowe prowadnice (dużo smaru jest OK) i wtedy dopiero zawleczkę nakładasz - potem szyba w prowadnicę i korbką góra - dół na zmianę, aż do ułożenia szyby w położeniu max. w górę. Coś takiego prawda ?? http://www.allegro.pl/item177985924_martom_bmw_promocja_e36_e_36_slizg_zaczep_do_szyb.html Miałem gdzieś szczegółowy opis (chyba w "Zrób to sam") to może uda mi się coś podesłać. Pozdr. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 tam jest elektryka.Ja robie to tak:wcisnij kulke w plasticzek ktory wczesniej wsunales w prowadnice.Poczujesz jak wskoczy.Teraz wciskasz z boku zawleczke ktora zaskakuje w polowie,i tak jest oryginalnie.A mozna ja wcisnac jeszcze mocniej,do konca i wtedy nie wyskoczy kulka z ramieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi