HeRz Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Witam szanowne grono! Ostatnimi czasy borykam się z moim E36 m52b28 . Spróbuje opisać problem najprościej jak się da . Zimny silnik , odpala bez problemu , moc tak jak być powinna , żadnych niepokojących objawów . Przy "ostrej" jeździe po zgaszeniu silnika i odczekaniu chwili auto ma problemy z odpaleniem , ciężko bo ciężko ale jakoś odpala ( objaw podobny jak przy zjechanym rozruszniku ) rozrusznik ładnie kręci ale silnik nie może "załapać" . Jeżeli już odpali to nie chodzi na wszystkie gary , brak mocy , ciężko się wkręca na obroty . Dzisiejszy przypadek : Jazda z pracy do domu - wszystko ok. Autko chwile postało i problem z odpaleniem , dojechałem do miejsca docelowego i zostawiłem autko na poł godz - nadal problem z odpaleniem. Wróciłem do domu i chciałem nagrać filmik z odpalaniem - autko normalnie odpalało i wchodziło na obroty ;/ Wiem wiem ciężko to ogarnąć , ale sam nie wiem jak mam to wytłumaczyć . Świece wymienione niedawno , czujnik położenia wału korbowego wymieniony dwa lata temu na oryginalny ( może już padł ? Jakieś pomysły ?? Dodam , że nie dzieje się tak za każdym razem . Pozdrawiam Edytowane 14 Stycznia 2016 przez HeRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 a.) podpiąć pod kompa b.) objawy jak dla czujnika wału, kupiłeś VDO Siemensa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Objawy jak czujnik wałka/wału lub czujnik temperatury. Miałem kiedyś takie przygody z Mitsubishi Eclipse GSI. Na zimnym palił jak złoto, latał idealnie. Zgasiłem, dałem mu 15 minut - trup. Winny był czujnik temperatury silnika, który podczas stygnięcia działał jak termopara i srał napięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeRz Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 a.) podpiąć pod kompab.) objawy jak dla czujnika wału, kupiłeś VDO Siemensa? ma ktoś kompa w okolicach lubina , polkowic , Głogowa ? Z tego co pamietam to VDO Siemens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżejdżej Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jeśli się nie mylę to grzesiek2304 jest z Głogowa. Odezwij się do niego na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Uderzaj do Grześka a na pewno Ci pomoże mieszka kilka kilometrów od Głogowa Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopers Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 ja mialem identyczny problem, na rozgrzanym swirowal z odpalaniem brakiem mocy itp, okazalo sie ze izolacja na czujniku polozenia walka rozrzadu byla peknieta i bylo przebicie, podmienilem na uzywke sprawna i jak reka odjal sprawdz izolacje i podmien z kims, ja niestety nie podmienie bo mam m50, a tam byla chyba inna wtyczka juz. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi