szocha1991 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dziś miałem niemiłą niespodziankę, podjeżdżam ustawić swiatła, lewe git, prawe...podejrzenie anglik, tzn podejrzenie, pewniak że anglik. Czy istnieje jakaś rożnica na obudowie lampy, jakaś cyfra, liczba? po której poznam że lampa jest anglikiem.? Niby wierze diagnoście, ale... jakbym sam zobaczył to bym lepiej spał. auto to e46 coupe lift Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Sprawdź tu: BMW-klub.pl • Zobacz temat - jak poznać lampę z anglika? 530d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Mam fabrycznie nowa lampe do angola e46, na naklejce ma takie oznaczenia Nie jestem pewny, ale wydaje mi sie ze na europie nie ma tego oznaczenia RL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 RL to Road left-lewa lampa wyposażona w lampę drogową i mijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broder Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 na perwno RL nie oznacza ze jest to lampa lewa, ponizej foto naklejki z lampy PRAWEJ, tez z angola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Aby w łatwy sposób rozpoznać z jaką lampą mamy do czynienia, należy sprawdzić, w którą stronę skierowane są strzałki na kloszu reflektora. Grot w prawo to lampa przeznaczona do ruchu lewostronnego i na odwrót. Jeżeli strzałka ma podwójny grot to istnieje możliwość przestawienia rozkładu światła lub reflektor jest typu symetrycznego. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nev Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Grot w prawo to lampa przeznaczona do ruchu lewostronnego i na odwrót. Jak to w końcu jest? Połowa wypowiedzi, które znalazłem, mówi że strzałka w prawo = ruch prawostronny, druga połowa mówi odwrotnie... pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Skoro Brodera lampy są z Anglika to chyba jest tak jak napisałem Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 RL to anglik a LL to Europa. Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Albo przyświeć na ścianę, _/ _/ to europejskie, odwrotnie angole. Jeśli masz prawego anglika to praktycznie pobocze prawe masz nieoświetlone, w sumie to widać od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skopster Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 A tak przy okazji tematu świateł... Czy orientuje się ktoś czy w xenonach do E46 istnieje taka możliwość, żeby kupić lampki nawet z wersji angielskiej (które można czasem wyrwać w dobrej cenie) i z tyłu lampy jest podobno "pokrętełko" którym szybko można zmienić kąt świecenia. I czy tylko takie coś wystarczy pytanie_bmw czy trzeba jeszcze coś przerabiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Ostatnio wpadł do mnie Kamcio, przypomniałem sobie o swojej prawej lampie i jest dziwna sytuacja, Naklejka jest dokładnie ta samaco u Kamcia czyli w europie, czy jest szansa że podczas rozbierania lamp przestawiłem tą przesłonę w soczewce? Czy trafiłem na wyjątkowo bystrego poprzedniego właściciela który pofatygował sie na zmianę naklejka a lampa i tak anglik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi