Beton Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Witajcie Po dwóch dniach szaleństw na śniegu, urwanej osłonie silnika i powiększeniu dziury w zderzaku po zmroku zauważyłem kolejny problem. Mianowicie, moje ksenony przestały się podnosić, świecą w dół, widać jakieś 5m do przodu, gdzie 3 dni temu widoczność była elegancka i świetnie się same ustawiały. Możliwe, że podczas świrowania na śniegu mógł tam sie jakiś kabelek odczepić bądź coś w tym stylu? :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ściągnij prawe przednie koło i zobacz czy nie urwałes łącznika od czujnika poziomu świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 na wachaczach (prawy przedni i prawy tylny) są czujniki poziomu auta, możliwe że odpieło się cięgno lub wtyczka, kabel... [ATTACH=CONFIG]38645[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]38646[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojak Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Podjedz do diagnosty niech spróbuje Ci je podciagnac do gory. Mialem podobny problem , teraz jest git :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Wątpie, żeby sie odpięło, raczej urwało, bo kąty dochodziły pod 90 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Dopóki nie znajdziesz nowego to ręcznie sobie podkrec, przerabialem kiedyś to samo. Czujnik uzywka 40-60 zł jak dobrze pamiętam. U mnie siedzi od e39 po małej przerobce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Dopóki nie znajdziesz nowego to ręcznie sobie podkrec, przerabialem kiedyś to samo. Czujnik uzywka 40-60 zł jak dobrze pamiętam. U mnie siedzi od e39 po małej przerobce. Ręcznie, gdzie? :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ręcznie, gdzie? :bag: Pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Pod maską. Michał, a myślałem, że w bagażniku :mrgreen: Chodzi mi to jakieś pokrętło czy dzyndzelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Michał, a myślałem, że w bagażniku :mrgreen:Chodzi mi to jakieś pokrętło czy dzynd [ zelek Oo takie dwa pokrętła masz na lampie jedno góra dół, drugie prawo lewo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacc Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ciekawe czy regulatory nie pekna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Może właśnie już pękły i dla tego nie ma regulacji - wystarczy zdemontować lampę i nią poruszać. Jak wkład lata w oprawie jak "... po pustym sklepie" to masz regulatory do wymiany. Skoro wyprawiałeś jakieś "harce" w terenie to nie wykluczone że poszły. Poza tym przy włączaniu i wyłączaniu stacyjki powinno być słychać krótką pracę silniczków poziomowania, w momencie włączania zasilania podnoszą wkłady lamp do góry - o ile układ i czujniki sprawne (przyda się druga osoba z czułym uchem :wink: , lub miernik ew. jakaś próbówka) Edytowane 6 Stycznia 2016 przez pidey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 A więc tak. Kręciłem i nie dało to wielkiego rezultatu Aczkolwiek, jak odpale ksenony idą do góry, po czym po chwili ustawiają sie na sam dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Bo tak działają. Jest to prawidłowy objaw. Ale w takim razie albo przez te"wybryki" urwałeś regulatory, które i tak są za słabe do wagi tych lamp, albo któryś przewód rozłączył się lub nawet urwał od czujników poziomowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Jeżeli sprawdzisz te regulatory zawieszenia wkładów o których pisałem i okażą się dobre - to pozostają do sprawdzenia czujniki. Obstawiam czujniki. Na sprawnym układzie po włączenia stacyjki i świateł lampy idą do góry i tak zostają aż do wyłączenia. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez pidey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ksenon naprawiony Oto winowajca [ATTACH=CONFIG]38680[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]38681[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]38682[/ATTACH] Opaska, która trzyma czujnik sie otworzyła, czujnik dyndał sobie w powietrzu, wszystko skuło się lodem Auto na podnośnik, opalarka, założenie na wachacz, zaciśnięcie opaski i odgięcie końca, aby nie zeskoczyła znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 A mówiłem ściągnij kolo i zobacz na ten łącznik przy czujniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konar Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 No i git. Im więcej elektroniki, tym więcej niespodzianek...bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ale jeśli na starcie Ci się światła nie ruszają- góra dół to nie będzie wina czujników poziomowania. Jeśli całkiem opadły to możliwe że regulatory w lampach ale ze dwa od razu to by był pech straszny. Łącznik regulatorów w ASO to 120zł przód. U mnie został uszkodzony i jeździłem bez-różnicy brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ale jeśli na starcie Ci się światła nie ruszają- góra dół to nie będzie wina czujników poziomowania.Jeśli całkiem opadły to możliwe że regulatory w lampach ale ze dwa od razu to by był pech straszny. Łącznik regulatorów w ASO to 120zł przód. U mnie został uszkodzony i jeździłem bez-różnicy brak. Na szczęście obyło się bez jakichkolwiek kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 To co się stało-jaka usterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mclovin Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Najlepiej podjechac na Stacje djgnostyczna i ustawic taka zabawa kosztyje 10zl a bedzie ustawione do kreski i nikogo nie bedzie oslepiac.......:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzesiu Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Mi padł regulator w prawym reflektorze, wiecie jaki będzie mniej więcej koszt naprawy? Reflektory poliftowe bez ksenonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mclovin Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Regulator kosztuje jakies 15 zl a wymiana najlepiej w swoim zakresie a jesli jest ktos tak leniwy lub nie poradny to od lampy biora ponoc 80 zl ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beton Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 To co się stało-jaka usterka? Są zdjęcia itp Opaska trzymająca czujnik przymocowana do wahacza, otworzyła się i czujnik po prostu sobie wisiał Wystarczyło znów złapać czujnik opaską do wahacza aby zaczęło działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi