Dzesiu Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam Was kochani, padł mi akumulator na amen, wcześniej już dawał oznaki zużycia ale ,że było ciepło to nie było większych problemów. Przyszedł mróz,auto stało 3 dni i kaplica, rozrusznik zacykał 3 razy i koniec, ledwo się centralny otwiera. Mniejsza o to. Jakie parametry musi mieć nowe aku? Auto używam głównie w mieście i to nie zawsze bo mam 2 osiołka do dróg o gorszej nawierzchni happy_bmw Nie chce za dużego aku typu 100 ah bo po prostu będzie ciągle niedoładowany. Mechanior zalecił 77ah Centry. Zgadzacie się czy macie na to inny pogląd? pozdrawiambmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krycha Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 85ah 760a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzesiu Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Taki masz u siebie czy taki zaleca producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krycha Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Ja po swoja jade we wtorek :-) ale napisalem tak bo aku chce wymienic odrazu na start oprocz plynow filtrow itp. I z tego co na necie szukalem, czytalem. To taki zalecaja. Chyba, ze jestem w bledzie to sory. Ale poczekaj niech ktos sie wypowie jeszcze. Ale skoro nie jezdzisz duzo to mysle ze ten bedzie git. I z tego co sie orientuje na podstawie mojej wczesbiejszej e39 wazny jest duzy prad rozruchowy. Co prawda mialem piec 2,5 ale ogolnie rzedowe 6tki potrzevuja duzy prad rozruchowy a co dopuero v8. Odezwe sie na priv bo mam pytanie Edytowane 2 Stycznia 2016 przez Krycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechue Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 VARTA – B574012068 Akumulator 74Ah/680A (P+ Std.) 278x175x190 EXIDE – EB852 Akumulator 85Ah/760A (P+ Std.) 352x175x175 BOSCH – 0 092 S30 080 Akumulator 70Ah/640A (P+ Std.) 278x175x190 BOSCH – 0 092 S50 130 Akumulator 100Ah/830A (P+ Std.) 353x175x190 Ostatnio we wszystkich autach jakie miałem montowałem Centra i Bosch, co do Boscha to 70Ah może mieć za mało prądu rozruchowego, zwłaszcza jak auto nie jeździ zbyt często im wyższa pojemność tym akumulator ciężej rozładować, jeśli masz dobre ładowanie i sprawny alternator to nie powinna mieć miejsca sytuacja w której aku nie zostanie doładowany, kolejna zaleta to większy prąd rozruchowy, u siostry w A8 4.2 dopiero 3 akumulator się sprawdził, montowaliśmy aku około 70-74Ah i padały jak muchy (nawet w letnim okresie) dopiero porządna 100Ah od Boscha załatwiła sprawę bezpowrotnie i już drugi sezon nie ma kłopotów nawet jak auto kilka dni na mrozie stoi. Różnica w cenie nie jest duża bo ten największy za ok 400 zł można dostać (jak poszukasz to nawet taniej). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzesiu Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iparts Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 A ja od siebie dodam jeszcze być może mało znany na forum akumulator YUASA - Akumulator YUASA YBX3019 Bmw 5 (E39) 535 i 235KM - Sklep iParts.pl - jak widać do najtańszych nie należy, ale z tego co zauważyłem coraz więcej osób się decyduje na tego producenta i zgarnia w dużej większości pozytywne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechue Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 A ja od siebie dodam jeszcze być może mało znany na forum akumulator YUASA - Akumulator YUASA YBX3019 Bmw 5 (E39) 535 i 235KM - Sklep iParts.pl - jak widać do najtańszych nie należy, ale z tego co zauważyłem coraz więcej osób się decyduje na tego producenta i zgarnia w dużej większości pozytywne opinie. Z tego co zauważyłem są one bardzo ciężkie (co jest akurat zaletą), jednakże w wypadku kolegi chodzi raczej o najlepszy stosunek niezawodność/cena tutaj cena jest dość spora, zapewne ma to swoje przełożenie na jakość ale do auta, które jest użytkowane "w kratkę" chyba aż taki nie będzie konieczny, choć z ciekawości byłbym skłonny przetestować tą firmę jak zrobicie dobry rabat na aku do 528i to po przed kolejnym sezonem zimowym rozważę wymianę baterii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Ja w swoim e46 2.5l mam 80Ah, ale nie wiem jaki prąd rozruchowy bo tylko zerknałem na tą wartość. Ja teraz były te mrozy. Auto cały czas stało i raz na dzien (wieczorem) było na chwile odpalane zeby sobie pochodziło. Odpalał tak jak latem, czyli bez zadnego ale Za to w astrze, którą tez odpalałem raz dziennie już kręcił, tak jak by chciał, a nie mógł. Z tym, że w astrze mam chyba 45-50Ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzesiu Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zdecydowałem się na Boscha o parametrach 95ah i 860 A i chodzi jak złoto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Oby smigał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi