CrisELdi Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Witam i wesołych świąt! Szukam rozwiązania tu i tam i nic nie pomaga ... INAP z aktualizacją EA-90X działa łączy się bez problemu czyta poszczególne moduły. NCS-Expert nie komunikuje się z pojazdem BMW E63 11/2005 tak jak to widzę na instrukcji ... Ta jak widać po wybraniu modelu E60 nie wczytuje żadnych informacji. Próbjąc komunikować się z pojazdem wywala błęd. Jak widać brak komunikacji ... To co już zrobiłem to jaszcze raz wszystko zainstalowałem tak jak tu [video=youtube;6g9cAJAXWxQ] ale to nic nie dało: Na spróbowałem porad zmotykowania 7-8pin na interfejscie ale umnie były już zmotykowany wiec usunąłem mostek i podłączyłem tylko do 7 pin-u "piny 7/8 zwarte" (komunikacja tzw. podwójna linia K) lub "rozwarte"(komunikacja wyłącznie po pinie 7 czyli K): To także zmian nie przyniosło i teraz nie wiem czy szukać winy po stronie interfejsu SD-ODB adapter usb-com. czy po stronie oprogramowania? myśleiż coś jest nie tak z oprogramowaniem ... Używałem tego interfejsu do programowanie e46 ale na starszej bazie oprogramowania INPA i wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 wybierz inny modół do komunikacji i napisz co wyskoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) wybierz inny modół do komunikacji i napisz co wyskoczyło Witam Próbowałem i nic NCS Expert w ogóle nie łączy się z samochodem, INPA Działą stara wersja INPA oraz UPDATE EA90X działa . Kopiłem nowy USB Interface K+DCAN i to samo nic ...:evil: poz. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez CrisELdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 zaktualizuj NCS nowszym sp daten i powinno śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) zaktualizuj NCS nowszym sp daten i powinno śmigać Witam! Wystarczy podmienić foldery aby zaktualizować? Czy podczas uruchamiania NCS, INPA powinna być wyłączona? I jak wygląda sytuacja z pinami 7/8 powine być zmostkowane czy nie dla mojego samochodu (630i e63 11/2006) Na nowym interface niebyły mostka (INPA działała) zrobiłem mostek i coś tam ruszyło ale wylało kilka błędów... Wybierając inny moduł nie CAS udało mi się wyczytać CAPPL ... ale potem przy prubie z FA moduł CAS działał ... Dziwne rzeczy się dzieją dlatego niczego nie zapisuje /programuje dopóki nie ustalę co jest nie tak ... Zaktualizowałem pakietem EA-90X NCS (3.0.8v) (EDIABAS 6.4.7v) Już nie mam problemu z połączeniem NCS z samochodem problem wynikał z INPA która pracowała w "tle" po zamknięciu w blokując NCS (jakaś cześć INPA pozostawała w pamięci) po wyczyszczeniu komputera i usunięciu wszystkich gratów temp itp... wszystko wróciło do normy. Ale nadal program(moduł CAS lub inny to samo) nie mogę odczytać (READ ECU) CAPPL wywala błąd jak powyżej(a wcześniej jakoś mi się to udało wyczytać ) ale czytam inne moduły np: HUD nie testowałem czy mam tylko problem z CAPPL. Wyczytuje FA nie próbowałem jeszcze dodawać... Czy mostek 7/8 na nowym USB interface K+CAN ma wpływ na to zachowanie? poz. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez CrisELdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Jeśli łączysz sie po linie K (przed 03.2007) mostek na pinach 7 i 8 ma być, przy CAN (od 03.2007) nie może być mostka Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Jeśli łączysz sie po linie K (przed 03.2007) mostek na pinach 7 i 8 ma być, przy CAN (od 03.2007) nie może być mostkaWysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Nie pomaga :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Czy ktoś chce zarobić za rozwiązanie problemu ja już wysiadam. :drool: Nie mogę zaprogramować/zczytać CCC np.: Aux Audio INPA diagnostyka działa. NCS zaczytuje tyko nie które modyły np.: HUD,CID... NCS nie zaczytuje CAPPL (CCC) Proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zadzwoń to Ci to ustawie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Jest ktoś w stanie aktywować mi manetke bc,kierunkowskazy przy zamknięciu i otwarciu oraz światła do jazdy dziennej w e46 przed liftem?oczywiście odpłatnie Chyba że jest ktoś kto mógłby zainstalować mi na laptopie inpe i ncs expert.Dla mnie to ciezki temat i nie ogarniam sam ..:/ Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez krystian 520I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Mój problem z programowaniem rozwiązałem nowy zestaw BMW Tools,inpa... oraz Driver USB, na Windows 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi