stoker83 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Witam dziś wyskoczył mi komunikat increased emission i pomarańczowa kontrolka silnika na desce, wiem że muszę to podpiąć pod kompa i zobaczyć błędy, ale zastanawiam się czy może to mieć związek z serwisem wydechu który się swieci na czerwono w menu (jest ustawiony na 12.2015) dodam że auto jeżdzi normalnie (może lekko z opóźnieniem reaguje na gaz), dpf-a brak. Jutro mam jechać spory kawałek i zastanawiam się czy warto, czy taki komunikat mogę "olać" do przyszłego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechue Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Na szybko wyczytalem w necie ze jesli nie wystepuja objawy typi szarpanie kopcenie itp to problemem może być rura od intercoolera kilku osobom w tym jednemu mojemu znajomemu pomogla wymiana rury gumowej oczywiscie przed jakakolwiek wymiana sprawdz na komputerze co jest, ta rure mozna latwo zdemontowac w wielu przypadkach ma takie pekniecie cienkie jakbys nozem wzdłuż przeciął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi