pablito23 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Witam niedawno wymieniałem całe zawieszenie na gwintowane i tarcze z przodu na zimmermann sport i klocki jurid white zrobiłem na tym zestawie około 300 km po przejechaniu niecałych 50 km jadąc powyzej 120 bije kierownica przy większych prędkościach to samo podczas hamowanie nie bije na pedale też nic nie czuć byłem też na stacji kontroli pojazdów luzów nigdzie nie wykryto w sobote odkręciłem koła i ręką zakręciłem tarczami prawa kręci sie dobrze natomiast lewa w pewnym momencie sie blokuje czy to objaw krzywej tarczy i znowu muszę wymieniać? Jakiej firmy kupić tarcze i klocki zeby było dobrze ? Edytowane 7 Grudnia 2015 przez pablito23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Magiel, felgi, opony, geometria - sprawdz. W necie znajdź sobie dopuszczalną odchyłkę zwichrowania dla tarcz, ogólnie minimalny center jest dopuszczalny. Może zacisk się blokuje, sprawdz czy sie nie grzeje. Wczesniej nie biło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymek71 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Ustawiłeś poprawnie gwint? Pamiętaj, że trzeba takie zawieszenia ustawiać na wadze najlepiej, żeby dobrze wybalansować auto Zrobiłeś zbieżność po wymianie ? Nie wygląda mi to na tarcze pokrzywione... ewentualnie może być któraś źle osadzona na piaście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablito23 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Wszystko robił mechanik na zbieżności byłem dzień po odebraniu auta dziś zauważyłem ze jadąc stałą prędkością np 140 bije na chwilę ustaje i znowu bije i ustaje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Sprawdził bym czy tłoczek się nie zapieka czasem raz tak miałem tarcza poszła do kubła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi