Gość Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Bolączka wszystkich coupe, latająca lekko szyba. Co można wymienić żeby była sztywna jak 16 lat temu? Pytanko jeszcze, w coupie drzwi opadają z czasem, lekko odstają nawet po zamknięciu, no i trzeba mocniej jest pociągnąć żeby się zamknęły. Jest jakiś patent żeby chodziło jak nowe? Podnieść na zawiasach? Jakie podkładki? Jakieś gumki/odboje drzwi?pytanie_bmwpytanie_bmw Chciałbym żeby drzwi zamykały się jak w nowym aucie, cicho i delikatnie, powymieniam co trzeba żeby chociaż zbliżyć się do tego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zawiasy, zamek i będzie dobrze, a skąd wiesz jak się zamykał 16 lat temu? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ja na E46 Coupe choruje od 9 roku życia ;D troche czasu minęło zanim marzenie się spełniło, a przez te wszystkie lata za dzieciaka macałem i śliniłem się na każdą napotkaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 ja u siebie wymieniłem : zamek [nowy aso] prowadnica szyby[nowa aso] śruby do regulacji... dalej jest średnio w porównaniu do prawej strony.... zastanawiam się nad zakupem całego mechanizmy podnoszenia szyby... to już ostatni element ,który mógł się wypracować[ plastikowe dinksy]... nic więcej nie pozostaje do zrobienia... cały nowy mechanizm nowy z aso to po mega rabacie ok.400 pln, więc zastanawiam się ,czy aż tak bardzo mi to przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Śruby do regulacji czego? Ile dałeś na zamek i prowadnice w aso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 jak ściągniesz listwę z drzwi to przez kwadratowe okienka masz dostęp do śruby na zewnętrzny torx do regulacji szyby [ lewy gwint] [prawo=lewo, kąt pochylenia szyby względem samochodu- dociąga bardziej lub mniej]... zamek coś koło 500 pln , prowadnica ok. 200 ... ceny orientacyjne bo to było ze 3 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi