bmw316i Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 z tego co wiem to płyn chłodniczy jest klarowną substancją o zielonym lub różowym odcieniu. Wczoraj odkręciłem korek na chłodnicy i co zobaczyłem? jakieś błoto. Widać troche na zdjęciu na nakrętce. Czy to możliwe żeby w jakiś sposób olej z silnika przedostał sie do układu chłodniczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 A moze to jest rdza! z układu chłodzenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 ale to ma konsystencje żelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Jakby olej wymieszał Ci sie z płynem to bys raczej miał masło a nie żel , mozliwe ze poprzedni własciciel zmieszał 2 rózne płyny i stad taka forma tego płynu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 siemka ,te same objawy miałem jakiś czas po wymianie pompy ,ale pare razy wytarłem korek i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 problem tkwi w tym że to nie jest tylko na korku, cały płyn to jakiś taki dziwny żel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 siemka ,to tak jak pisał mordulec są zmieszane dwa rodzaje płynu jeżeli nie masz problemu z temp. to jest nie najgorzej ale idzie lato i dobry płyn to podstawa a wymiane zrobisz sam w pół godziny, narka bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Jakby olej wymieszał Ci sie z płynem to bys raczej miał masło a nie żel , mozliwe ze poprzedni własciciel zmieszał 2 rózne płyny i stad taka forma tego płynu :wink: podpisuję się pod tym raczej zmieszane dwa rodzaje płynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a ja sie podpisuje pod tym że twój płyn stracił właściwości swoje i sie poprostu rozłożył wymień wypłucz zalej nowego i odpowietrz chyba że masz szajsu napchane do uszczelnienia chłodnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi